NBA priče 4

Bogdan Bogdanović ekskluzivno za ATV: Mogu da igram mnogo bolje VIDEO

  • 11.05.2019. 21:52

Jedan od najboljih srpskih košarkaša u ovom momentu Bogdan Bogdanović završio je drugu sezonu u NBA ligi. Sa uspjehom je nosio dres Sakramenta, koji ipak nije uspio da se plasira u plejof, koji već dugo čeka. Iako se sezona bila dobra, u smislu da je ostvaren napredak, Bogdan u intervjuu za ATV govori da ipak nije zadovoljan. Poručuje da je u NBA teško opstati ako nisi potpuno posvećen, jer se kompletna liga zasniva na individualizmu.

"Tako sam naučen i vaspitan i za drugo ne znam. Uvijek sam mnogo trenirao pa mi je normalno i da slobodan dan provodim u dvorani," rekao je Bogdanović.

Prilagođavanje na NBA nije jednostavno i što se tiče stvari na terenu, ali i van njega, jer je sve potpuno drugačije u odnosu na Evropu.

"Vlade i Peđa su mi mnogo pomogli. Igrački mi je najteže bilo prihvatiti pravila i brzinu igre, jer se stalno potencira kontra napad. Mi igramo veoma brzo," rekao je srpski košarkaš. 

Priznaje da se u NBA mnogo brže napreduje, jer su svi igrači veoma jaki.

"Svaka ekipa ima igrača koji može da ti ubaci 30 poena, ako od svakog uzmeš nešto, onda brže napreduješ. Trudim se da na svoj način uradim neke stvari koje sam vidio kod drugih igrača. To vjerovatno laici ne vide, ali mi to primjenjujemo. Radio sam dosta na nekim drugim stvarima. Ovdje niko neće kreirati za tebe, moraš sam da tražiš priliku za koš," dodao je Bogdanović.

Sakramento ovog ljeta dočekuje dolazak igrača koji bi potpisao veliki ugovor, i koji bi trebao da bude prevaga da Kingsi zaigraju u plejofu.

"Da, vidjećemo šta će ljeto donijeti. Ovdje je takva kultura da svako gleda u svoje dvorište. Smatram da naredne sezone mogu da odigram mnogo bolje, jer sam ove došao kasno, sa povredom i sve se to odrazilo i na tim," rekao je Bogdanović.

Da bi opstao moraš da se boriš za svoje mjesto kaže Bogdan koji priznaje da ima sebičnosti u NBA ligi. Intervju sa Bogdanom Bogdanovićem pogledajte večeras na ATV-u u sklopu serijala Američke priče od 21.35 časova.