Svjetsko prvenstvo u fidbalu

Navijačka ludnica u Hrvatskoj, čeka se finale FOTO

  • 15.07.2018. 15:28

Fudbalska groznica trese čitavu Hrvatsku. Navijači u svim gradovima jedva čekaju početak finalnog meča protiv Francuske koji je na programu u 17 časova po srednjeevropskom vremenu. Navijači su u dilirijumu i sigurni su u trijumf svojih fudbalera.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji završava se utakmicom Francuske i Hrvatske.
Više od 700 hiljada ljudi putovalo je Rusijom tokom ovih mjesec dana šampionata. Posljednja grupa turista i navjiača stiže ovog vikenda da gleda odlučujući meč i mnogi od njih teško da će doći do ulaznice za ovaj događaj.

Na osnovu onoga što se dešavalo u prethodnom dijelu turnira teško je predvidjeti ko bi mogao da dobije ovu utakmicu. Ne samo zato što je Hrvatska, kojoj nisu davane velike šanse, stigla do finala, već i jer su se događala brojna druga iznenađenja.

"Ovde nemamo namjeru da se zaustavimo", kaže kapiten Hrvatske Luka Modrić.

Francuska bi trebalo da ima uluogu favorita ali je oni iz opreza ne prihvataju iako su bolje rangirana reprezentacija od Hrvatske, iako su imali više uspjeha u prethodnim godinama.

"Nismo favoriti", tvrdi Pol Pogba. "Šanse su podjednake pred finalni meč."

Prvi put na tron Francuska se popela 1998. godine savladavši u finalu Hrvatsku sa 2:1.

Hrvatska je sada otišla korak dalje i traži i revanš za taj meč ali i vjeruje da je ova generacija sposobna da postane prvak.

21. šampionat svijeta biće završen utakmicom koja počinje u17 časova.

Foto 24sata.hr