Portugalija

Nastavljeni treninzi, utakmice od 30. maja

  • 04.05.2020. 22:09

Fudbalski klubovi najvišeg ranga u Portugaliji, uključujući "Porto" i "Benfiku", nastavili su danas da treniraju, prvi put nakon što su sportske aktivnosti u toj zemlji obustavljene zbog virusa korona.

Treninzi su nastavljeni usljed planova da se takmičenje u najvišem rangu nastavi 30. maja.

Premijer Portugalije Antonio Kosta izjavio je u četvrtak, 30. aprila, da bi se treninzi mogli nastaviti pošto Vlada planira da ublaži ograničenja uvedena zbog pandemije virusa korona.

U Portugaliji nije zabilježen veliki broj smrtnih slučajeva povezan sa virusom korona, kao što se to dogodilo u Španiji i drugim zemljama zapadne Evrope.

Odigravanje utakmica u Portugaliji obustavljeno je 12. marta.

Iz Fudbalskog kluba "Porto" saopšteno je da su igrači prošli medicinske testove i da treniraju odvojeno u tri grupe, kako bi se poštovala pravila socijalnog distanciranja.

Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba "Benfika" Bruno Lage izjavio je da su treneri i fudbaleri u situaciji bez presedana, ali da će pokušati da pronađu najbolja rješenja za održavanje povezanosti usljed mjera socijalnog distanciranja.

Portugalski mediji javili su da je većina od 18 učesnika najjačeg fudbalskog takmičenja u ovoj zemlji nastavila sa treninzima.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.