Bura se ne stišava

Nastavlja se rat u rukometu Srpske

  • 18.06.2018. 19:26

Bura u Rukometnom savezu Republike Srpske se ne stišava. Nakon što je u Doboju održana sjednica Skuštine na kojoj je Marinko Umičević izabran za novog predsjednika Saveza, danas su se saopštenjima oglasili Rukometni savez RS, te regionalni savezi Bijeljina, Prijedor i Banjaluka.

Tvrde da je Izborna skupština održana 16. juna nelegalna.

Druga strana dematuje ove tvrdnje i ističe da predsjednik Skupštine sjednicu zakazuje sam na zahtjev Upravnog odbora ili u ovom slučaju na zahtjev trećine članova Skupštine. Novoizabrani predsjednik Umičević poziva resorno ministarstvo da se uključi u rješavanje problema.

"Apelujem da se uključi ministarstvo porodice omladine i sporta, što prije, da ovo hitno presiječe. Kreće nova sezoana, milion je problema i obaveza pred nama. Lično smatram da je Skupština bila legalna i legitima. Nije nam do lakrdije, hoćemo da radimo i vratimo rukomet gdje mu je mjesto", rekao je Umičević

Predsjednik dobojske Sloge Vojislav Rađa zajedno sa direktorom Borca Vladimirom Brankovićem imenovan je u komisiju koja treba da izvrši primopredaju dokumentacije i preuzimanje Saveza u ime novog rukovodstva. Oni su se sastali sa generalnim sekretarom Elvisom Jaćimovićem i pravnim zastupnikom RS RS Slavenom Gostimirovićem.

"Danas u toku dana doći će potpisan materijal i biće predat u protokol RS RS. Objasnili smo im da smo imali većinu i da smo odlučili o promjenama. Nadam se da neće biti problema i da će ove sedmice biti izvršena primopredaja", rekao je Rađa.

Upravni odbor RS RS zakazao je 30. juna nastavak svoje Izborne skuptšine tako da ovdje nije kraj turbulencijama u rukometnom svijetu.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм