Saopštenje KK Partizan

Nastavak sezone prioritet, ako ne onda stanje na tabeli

  • 21.04.2020. 16:31

Pred sutrašnju video konferenciju ABA lige KK Partizan oglasio se saopštenjem u kojem navode da je prioritet da sezona u regionalnom takmičenju bude završena na parketu, a ukoliko to ne bude bilo moguće onda na red dolazi stanje na tabeli.

Ukoliko bi došlo do toga Partizan bi osvojio titulu zbog najboljih rezultata i prvog mjesta na tabeli do prekida zbog pandemije virusa korona. 

"KK Partizan NIS ističe da je za "crno-bijele" apsolutni prioritet završetak sezone na terenu u uslovima za koje su se klubovi izborili svojim rezultatima.Tek ukoliko se iscrpe sve mogućnosti da se sezona okonča na terenu, u uslovima koje su klubovi svojim igrama izborili, Partizan NIS smatra da treba razmišljati u pravcu alternativnih rješenja. Ukoliko do ovakvog scenarija dođe, Partizan će se zalagati za rješenja kojima će se vrednovati ostvareni rezultati i poštovati pozicija klubova koji su prije prekida šampionata bili u prilici da se izbore za plasman u viši rang, plej-of, ali i spasu se ispadanja iz lige", navodi se u saopštenju "crno-bijelih".