Nakon što je Inter ostao bez čuvenog sponzora poslije 27 godina, vlasnici u problemu

  • 02.03.2021. 15:19

Izvršni direktor Pirelija, Marko Tronketi, potvrdio je da će Inter od sljedeće sezone imati novog sponzora na grudima, a da to neće biti njegova kompanija.

Čuvena firma za proizvodnju automobilskih guma bila je glavni sponzor Neroazura čak 27 godina pa čuveni plavo-crni dresovi ne mogu da se zamisle bez onog izduženog slova P.

- Pregovaramo sa Antonelom, Marotom i ostalim direktorima Intera. Više nećemo biti sponzor na dresu Intera, iako će naša saradnja biti nastavljena - poručio je Tronketi.

Kineska kompanija Suning potvrdila je prošle nedjelje da će finansijski podržavati Inter dok ne nađe "odgovarajućeg partnera", a Tronketi kaže da ne brine za budućnost milanskog velikana.

- Moramo da se držimo činjenica. Upumpali su nedavno veliku količinu novca i kompanija je obećala posvećenost klubu. Mislim da je to normalan put - zaklučio je Tronketi.

Inter već duže vrijeme ima problema sa dugovima. Čak su u jednom trenutku dogovarali sa igračima smanjenje ili prolongiranje isplate plata i ovaj gubitak jednog od glavnih sponzora u trenutku pandemije mogao bi da bude problem za vlasnike.

Naročito zbog toga što i država Kina reorganizuje investicije koje dolaze iz njene države i odlazi u druge. Tako bi se kineski vlasnici našli u dodatnom problemu, ali ovoga puta zbog političke odluke. Njihove firme na kojima zasnivaju kapital i vlasništvo Intera su smještene u Kini, tako da oni spadaju u grupu stranog investiranja kojim se odnosi novac van države.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)