Virus korona kroji teniski kalendar

Nakon Rolan Garosa na potezu organizatori Vimbldona

  • 18.03.2020. 16:11

Odluka organizatora Rolan Garosa da odgode turnir do septembra i zakažu ga samo sedam dana poslije US opena naišla je na veliko nezadovoljstvo tenisera i teniserki. Još veće nezadovoljstvo moglo bi da nastane ukoliko bi i Vimbldon morao da bude igran na jesen.  

Jasno je da od tenisa nema ništa barem do polovine aprila, a vjerovatno i duže. Kalendar je već u ovom trenutku poprilično pretumban. Do nadmetanja na terenima „Ol Ingland kluba“ ima još vremena, ali s obzirom na trenutni odnos snaga ne bi trebalo da čudi ukoliko bi krajem sezone gledali tri grend slema u nizu.

Iako je zbog pandemije koronavirusa sve u velikoj magli, očekuje se da bi turnir u „Velikoj jabuci“ trebalo da bude održan od 24. avgusta do 13. septembra. Problem je što bi samo sedam dana kasnije teniski karavan morao da se preseli u Pariz, što podrazumijeva ne samo promjenu vremenske zone, već i prelazak sa tvrde podloge na šljaku. Veliko je pitanje šta će biti i sa prošlosezonskim bodovima, jer je realno da oduzimanje poena koje igrači nisu u mogućnosti da brane na terenu nije najbolje rješenje.

Pauza je možda i najbolje došla Rodžeru Federeru, koji je operisao koljeno i svakako bi preskočio sve turnire do početka sezone na travi. Novak Đoković je s druge strane bio u velikom naletu. Osvajanje ATP kupa, Australijen opena i turnira u Dubaiju dalo mu je veliki vjetar u leđa pred izazove koji je trebalo da uslijede. Izazove, na koje će morati da sačeka, kao i cijeli svijet sporta.    

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок