Australijan open

Nakon poraza Serena Vilijams zaplakala, Novak uputio podršku

  • 18.02.2021. 17:20

Serena Vilijams je poražena od Naomi Osake u polufinalu ženskog singla i neće imati priliku da izjednači rekord Margaret Kort po broju gren slemova (24), a na pitanje da li je ovo njen posljednji pokušaj u Melburnu, sa suzama u očima napustila je konferenciju.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je poslije Serenine eliminacije da je ona i ovako jedna od najboljih sportistkinja svijeta svih vremena i da treba da sagleda "širu sliku" svoje karijere.

- Mogu da razumijem Serenu i ono kroz šta trenutno prolazi - rekao je Novak i nastavio:

- Ali ona je takav nevjerovatan as, inspiracija mnogim sportistima i sportistkinjama širom svijeta. Počastvovan sam što igram tenis u istoj eri kad i ona. Kad pogledate sve što je postigla u karijeri, širu sliku, vidite da je ona među najboljim sportistkinjama svih vremena, ne samo među teniserkama - dodao je Nole.

Treba reći da je Kort većinu titula osvojila u pre-open eri i da je Serena odavno rekorderka ako se računaju samo titule od 1968. godine. Ona je 2017. baš u Melburnu 23. gren slemom pretekla Štefi Graf koja je ukupno 22 puta osvajala gren slemove.