"Čovječe poginuo je Kobi"

Najduži let ikada: Entoni Dejvis otkrio šta se dešavalo u avionu Lejkersa kada su saznali za Kobijevu smrt

  • 25.02.2020. 15:00

U ponedjeljak je u domu LA Lejkersa “Stejpls centru” održana komemoracija u čast tragično nastradalih Kobija Brajanta, njegove kćerke Đijane i još sedmoro ljudi, koji su živote izgubili u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 26. januara.

U srijedu će biti tačno mjesec dana od teške nesreće, za koju su košarkaši Lejkersa saznali u avionu, dok su se vraćali s gostovanja u Filadelfiji, a Entoni Dejvis je otkrio šta se kobnog dana dešavalo u letjelici “jezerdžija”.

- Ne mogu da spavam u avionu i obično gledam nešto na Ipadu. Bio sam baš fokusiran na film, kada sam vidio kako mi Dvajt Hauard i Demarkus Kazins mašu i pokazuju da skinem slušalice. Kada sam to uradio Hauard mi je samo rekao „Čovječe, Kobi je poginuo“. Bio sam u fazonu, koji Kobi, jer sam bio siguran da to nije Kobi Brajant - pričao je Dejvis i nastavio.

- Rekli su mi ponovo Kobi, ali nisam prihvatao da je to on. Nekoliko sekundi poslije toga samo me je pogodilo i nisam mogao da vjerujem. Lebron je spavao u tom trenutku, a oni su mi objašnjavali da je Kobi poginuo u padu helikoptera. Počeo sam da budim Brona i govorim mu „Budi se, budi se“. Svi su onda palali internet da vide da li je to istina i šta se dešava. Ni Džejms nije vjerovao šta se desilo i bio je baš u šoku. Samo nam je govorio da prestanemo da ga zezamo. Bila je to kao scena iz filmova. Bio je nevjerovatno pogođen i povrijeđen. Hauard je pobjegao u WC, ali smo svi čuli kako jeca i plače i onda je krenulo. Džejms nije mogao da se suzdrži. To je bio najduži let ikad za mene – ispričao je Entoni Dejvis.