Za nastavak evropskog puta

Najbolja utakmica RK Borca u sezoni

  • 25.11.2018. 19:37

Ubjedljivo najbolju utakmicu ove sezone rukometaši Borca odigrali su sinoć. Kao što je trener Mirko Mikić obećao, Banjalučani nisu branili gol prednosti iz prvog susreta nego su od početka ušli veoma agresivno što im je na kraju donijelo trijumf od 12 golova razlike. 

Borac je iz dobre odbrane stvorio pregršt kontri koje su za epilog imale lagane golove na drugoj strani. Ovo je treća Mikićeva pobjeda ove sezone protiv Vogošće za nastavak evropskog puta.

"Svu frustraciju izbacili smo na ovoj utakmici. mislim da je ovo jedna od naših najboljih utakmica unazad nekoliko godina. Sve je funkcionisalo, od napada do naše standardno dobre odbrane. Daničić je dobro razigravao i to je ono što od njega tražim, a Hans je kao i uvijek bio čudo" rekao je Mikić koji je tako pohvalio iskusnog golmana.

Prethodni period nije bio baš sjajan, a odlični golman Bojan Ljubišić nada se početku serije dobrih rezultata. Ukoliko Banjalučani budu igrali na ovaj, pobjede će se nizati u domaćim takmičenjima. 

"Drago mi je da smo prošli. Odigrali smo veoma dobro. Lijepo je igrati u ovakvoj atmosferi. Nadam se da će tako biti na svim utakmicama" rekao je Ljubišić.

Mikićevu ruku na kraju je morao da stegne trener Vogošće Kasim Kamenica. Iskusni lisac nije imao dovoljno vremena da podigne ekipu, budući da je u srijedi preuzeo kormilo.

"Zakali smo potpuno. Opet nam je Ljubišić zatvorio ono malo prilaza što smo imali i taj način ubio naš moral" rekao je Kamenica.

Žrijeb osmine finala Čelendž kupa je prekosutra, a utakmice će se igrati u februaru. Borac bi tada mogao da se sastane sa izraelskim Ramat Hašaronom za koji je Ljubić nastupao dvije sezone. Od klubova koji su prošli dalje u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju su ekipe iz Finske, Rusije, Ukrajine, Luksemburga, Portugala, Slovačke, Grčke i Bjelorusije.

Тагови: