Treba da bude pristupačan svima

Nadal: Tenis je sport za bogate

  • 05.03.2019. 18:13

Toni Nadal, stric proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, pričao je o sistemu u tenisu i njegovim nedostacima.

Toni, koji je skoro 20 godina bio trener Rafi, smatra da bi tenis trebalo da bude pristupačan svima, a ne samo djeci bogatih roditelja.

"Šta bi trebalo da bude zadatak ITF? Po mom mišljenju, trebalo bi da promoviše naš sport i da ga približi svima. Nova pravila samo obeshrabruju igrače. Ko može da igra po novim pravilima? Samo mladi bogati ljudi", rekao je Nadal, a prenosi "Tennisworldusa". 

Toni je zajedno sa Rafom osvojio sve što se može osvojiti, međutim na kraju 2017. godine najavio je kraj saradnje i od tada se posvetio radu s djecom na akademiji. 

"Da li je to u redu? Ne mislim da jeste. Šta je sa ljudima koji nemaju mnogo novca? Šta se dešava sa djecom koja se odluče da studiraju i žele da budu profesionalci u budućnosti? Jednostavno, ne mogu. Pravila moraju da se promjene, tako da, molim vas, pojednostavite stvari za sve", kaže Toni i dodaje: 

"Moramo da demokratizujemo tenis. Moramo da se potrudimo da svako može da postane pro, ako to zaslužuje. Sa ovim pravilima vi obeshrabrujete ljude i samo otežavate roditeljima koji nisu finansijski imućni".

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм