Đoković prvi do kraja sezone

Nadal odustao od završnog Mastersa u Londonu!

  • 05.11.2018. 18:14

Najbolji srpski i prvi teniser svijeta Novak Đoković, definitivno će godinu završiti na čelu ATP liste, pošto je Španac Rafael Nadal odustao je zbog povrede stomačnih mišića i od završnog Mastersa u sezoni.

– Zaista sam želio da igram u Parizu i Londonu, uradio sam sve ne bi li to uspio. Nažalost, nisam se dovoljno oporavio, a kako problem sa stomačnim mišićima nije naivan, odlučio sam da odustanem od turnira u Londonu. Tako sam sebi ostavio dovoljno vremena da oporavim tijelo i izbjegnem probleme u budućnosti. Nadam se da ću ovom odlukom u narednu sezonu ući najspremnije moguće – saopštio je Nadal.

Takođe, španski as će u međuvremenu operisati i članak. Zanimljivo, Nadal je igrao na 12 turnira na tvrdoj podlozi ove godine, a jedini turnir gdje se nije povukao ili odustao i prije početka, bio je Masters u Torontu, koji je i osvojio.

To praktično znači da će Novak biti prvi do Australijan opena, koji se igra u januaru 2019. godine. 

Umjesto Nadala, na završnom Mastersu učesvovaće Amerikanac Džon Izner. Visoki tridesettrogodišnjak će tako debitovati na posljednjem Mastersu u sezoni i zajedno sa Kevinom Andersonom (32) činiće grupu debitanata.

Odustajanje Rafaela Nadala sa turnira u Londonu znači i to da će Novak Đoković, kakav god rezultat ostvario u prestonici Engleske, godinu završiti na prvom mjestu ATP liste. 

Završni Masters igraće se u ,,O2 Areni” u Londonu od 11. do 18. novembra.