Klasik u polufinalu

Nadal izbacio Kverija i zakazao meč sa Federerom

  • 10.07.2019. 20:28

Španski teniser Rafael Nadal pobijedio je Sema Kverija u tri seta 7:5, 6:2, 6:2 i obezbijedio plasman u polufinale Vimbldona i prvi okršaj sa Rodžerom Federerom na čuvenom Centralnom terenu poslije legendarnog finala 2008.

Čovjek koji je dva puta slavio na Vimbldonu došao je do brejka već u trećem gemu. Gotovo mirno je proticao set, djelovalo je da će ga lako osvojiti. 

Međutim, Kveri se razgoropadio u 10. gemu. Prethodno je spasao dvije set lopte Nadala na svoj servis, a potom i u narednom gemu i četvrtu kada je Španac servirao. A onda je napravio brejk i izjednačio na 5:5. Nada da će možda napraviti senzaciju poput one od prije tri godine kada je izbacio Đokovića, kod Kverija je praktično trajala samo još dva gema. Već u narednom je Nadal iskoristio četvrtu brejk loptu i vratio prednost, a potom u narednom u kom je servirao za meč spasao tri brejk lopte i došao do seta.

Ispostailo se da je to bilo sve od Kverija koji je u naredna dva seta djelovao kao izduvan balon, osvojio samo četiri gema, a Nadal došao do novog, sedmog plasmana u polufinale Vimbldona, drugog vezanog.

Protivnik u borbi za novo finale biće mu veliki rival Rodžer Federer, sa kojim se nije sastajao na travi Centralnog terena od čuvenog finala 2008. koje je dobio Nadal. 

Prije toga sastali su se i u finalima 2006. i 2007. koja je dobio Federer.

Тагови: