Organizatori mastersa u Rimu ne odustaju

Na stolu nekoliko opcija za održavanje turnira

  • 14.04.2020. 14:23

Predsjednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi još jednom je stavio do znanja da organizatori mastersa u Rimu ne odustaju od ovog turnira.

Jasno je da tenisa sigurno neće biti do 13. jula, a Binagi je poručio da bi turnir mogao da bude organizovan na jesen. Međutim, ta opcija je poprilično nejasna jer bi, nakon US Opena, krajem septembra trebalo da bude održan i Rolan Garos. Samim tim, deveti mjesec sigurno nije opcija, ali Binagi navodi kako je u opticaju i oktobar. 

"Plan A je da se igra u Rimu u septembru ili oktobru. Rezervni plan je da sve bude odigranu u Kaljariju u novembru, ili čak na tvrdoj podlozi u Milanu u decembru. Možda bi u tom slučaju muškarci mogli da igraju u Milanu, a žene u Torinu. Spreman sam da prihvatm da se mečevi igraju pred praznim tribinama", naveo je Binagi. 

Naglasio je i da su čelnici Teniskog saveza Italije spremni da organizuju i završni masters, ukoliko to bude bilo potrebno. 

"Ako ne bude moglo da se igra u Londonu iskoristićemo tu priliku. Moraćemo da budemo fleksibilni i inovativni jer ništa neće biti kao prije. Publika će morati da poštuje drugačija pravila, više neće biti dodavanja peškira skupljačima loptica. Ipak, tenis je najsigurniji sport, jer nije timski i nema kontakta. Trebalo bi početi sa turnirima što prije", smatra Binagi. 

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок