Brčko domaćin takmičenja 

Na međunarodnom turniru 250 mladih rukometaša

  • 15.09.2018. 19:55

Sergej trenira rukomet pet godina, a Uroš četiri. Počeli su, kažu, još kao dvanaestogodišnjaci. Ova dva mlada rukometaša ne kriju da srce ostavljaju na parketu tokom utakmica, ali i na treningu. Želja im je da jednog dana zaigraju na evropskom i svjetskom prvenstvu.

Sergej Stjepanović je član brčanskog kluba “Jedinstvo 2015”, a Uroš Simić leskovačkog “Dubiočica”. 

“Predlažem svakom ko ima želju da se bavi sportom da se proba u rukometu. Mislim da svako to može uspjeti i da nije ništa teško i pretjerano,” kaže mladi Stjepanović.

“Jer je to najkompletniji sport. Nešto najljepše. Moraju to osjetiti, da dođu ovde i da vide to,”dodaje Simić.

Rukomet je sve popularniji među djecom, kako u BiH tako i u regionu. Ali svi klubovi imaju isti problem. Kažu, u rukomet se ne ulaže dovoljno. Mnogi klubovi nemaju sve potrebne uslove za rad sa mlađim kategorijama, a rukomet je, podsjećaju, najzahtjevniji sport za razvoj mladog organizma. 

„Dosta termina zauzimaju takozvani rekreativci i oduzimaju ovoj djeci termine za treninge. Treniramo oko 22 sata sa generacijom 2006,” kaže Dragan Peštić, trener RK „Jedinstvo 2015“ Brčko

“Nažalost sva ta ulaganja idu u neke druge stvari, samo ne u sport. Ali, eto, djecu opet na neki način spašavamo, da se bave sportom i vole rukomet,” rekao je Milenko Simonović, trener RK “Berane”.

Da djeca vole rukomet potvrđuju i turniri za mlađe kategorija. Tako je međunarodni u Brčkom okupio 250 mladih rukometaša.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок