Pale

Na košarkaškom turniru "Bogdan Boća Lučić" 30 ekipa

22:13, 28.08.2019.
Izvor: Srna
Memorijalni košarkaški turnir "Bogdan Boća Lučić" koji je počeo na sportskim terenima Stanica Pale, u okviru Gospojinskih svečanosti, okupio je 30 ekipa iz Pala, Sokoca i Istočnog Sarajeva.

Na 10. turniru učestvuje 16 seniorskih, šest juniorskih i po četiri ekipe u konkurenciji djece do 2005. godišta i djevojčice.

Predsjednik Organizacionog odbora Ivica Topić rekao je da je ovaj turnir, u četiri kategorije, posvećen mještaninu Bogdanu Boći Lučiću koji je u Palama promovisao košarku.

Topić navodi da je mjesna zajednica, zahvaljujući promotivnim aktivnostima, uspjela da privuče takmičare iz drugih regija i ističe da broj ekipa pokazuje napredak.

Biće odigrane dvije revijalne utakmice - utakmica veterana, drugova Bogdana Boće Lučića, i utakmica čiji je cilj sjećanje na djecu poginulu u saobraćajnim nesrećama.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da turnir postaje sve ozbiljniji, što potvrđuje prisustvo 120 mladih košarkaša.

Јugović je istakao da je opština dala podršku i da će tako biti i dalje.

Zadovoljstvo zbog sve većeg broja učesnika izrazio je i predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica.

"Ovo je lijep turnir, imamo vještačku podlogu ove godine i bolje osvjetljenje", naveo je Lasica.

Za sutra je najavljen "Piksi kup" koji počinje na Јahorini, a u petak, 30. avgusta, u 19.00 časova koncert Kulturno-umjetničkog društva Mladost.

Gospojinske svečanosti biće završene Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci "Veselinka Slijepčević Obradović" u SPC Peki.