Murinjov otkaz bi koštao Junajted 27 miliona evra

  • 18.12.2018. 09:28

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo ove sezone ne postiže očekivane rezultate s engleskim velikanom, ali mu uprava kluba ipak ne želi uručiti otkaz, a razlog je novac, pišu britanski mediji.

Junajted je u nedjelju izgubio od Liverpula na Anfieldu 3:1 i mnogi su vjerovali da će uprava Crvenih đavola nakon poraza od najvećeg rivala smijeniti Murinja.

Ipak, to se nije dogodilo, a britanski mediji pišu da uprava uopšte ne planira njegovu smjenu.

Prema pisanju Daily Recorda, u slučaju da Mančester junajted otpusti Murinja prije kraja zimskog prijelaznog roka, odnosno do kraja ovog mjeseca, morao bi mu isplatiti čak 24 miliona funti, što je približno 27 miliona evra.

U slučaju da Murinjo ostane do kraja sezone i da ne izbori Ligu šampiona, klub će mu tada morati platiti 25 posto manji iznos, odnosno 18 miliona funti, što je mnogo vjerovatniji scenario.

Junajted se nakon 17. kola nalazi tek na 6. poziciji sa 26 bodova, dok je lider Premier lige Liverpul sa 45 bodova, a prate ga Mančester Siti sa 44 i Totenhem sa 39 bodova.

U osmini finala Lige šampiona igraće protiv Pari Sen Žermena.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)