Murinjo demolirao Junajted, pa pomenuo Đokovića: Nole to radi svaki dan

  • 05.10.2020. 08:07

Slavni portugalski fudbalski stručnjak Žoze Murinjo na zanimljiv način prokomentarisao je ubjedljiv trijumf svog Totenhema protiv bivšeg kluba Mančester junajteda.

Totenhem je nedjelju na Old Trafordu ponizio Junajted (6:1), a "Specijalni" je taj trijumf uporedio sa načinom na koji slavni srpski as melje svoje rivale na teniskim terenima.

"Ovo je bila pobjeda u stilu Novaka Đokovića, 6:1 prvi set" konstatacija novinara nasmijala je Murinja koji je veliki teniski fan.

"Novak ovo radi stalno, ali za nas nije tako lako da postignemo ovakav rezultat. Protiv Mančestera se tako nešto desi jednom u životu, jednom u karijeri. Sjajno smo igrali, mnogi će reći zato što smo igrali dugo sa igračem više, ali i sa ujednačenim snagama smo vodili 2:1, imali utakmicu u našim rukama, igrali dobro, sjajno", rekao je Murinjo za "Sportklub".

Poznato je da je Portugalac veliki fan tenisa. Jednom prilikom je izjavio da se divi vrhunskim teniserima, a posebno srpskom asu Novaku Đokoviću.

"Tenis je nevjerovatan sport, fudbaleri imaju mnogo toga da nauče od tenisera. Čovjek sam na terenu, sa punom odgovornošću na svojim ramenima. Oni su veliki šampioni, kao fudbalski trener mnogo sam naučio od njih", rekao je u jednom intervjuu Murinjo.

Prije nekoliko godina Murinjo je imao priliku da se u londonskoj "O2 areni" upozna sa Đokovićem. Novak mu je na terenu pruzio ruku, a taj potez oduševio je Portugalca.

"Vjerovatno sam bio najponosniji čovjek u hali kada mi je Đoković pružio ruku", priznao je tom prilikom Murinjo.