Seminar u Banjaluci

Mrvaljević: Kampovi imaju višestruk značaj, a najviše za promociju džudo sporta

  • 19.06.2018. 19:55

Banjaluka i Džudo klub Zvijezda domaćini su sedmog međunarodnog seminara i trening kampa pod nazivom Dani džudo sporta banjaluka 2018. Svake godine klinci, ali i oni stariji uče od nekih od najboljih džudista sa ovih prostora.

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević jedan je od stalnih gostiju u Banjaluci. Kaže da ovakvi kampovi imaju višestruki značaj, a najviše za promociju džudo sporta. 

Nakon Svjetskog prvenstva u Budimpešti Mrvaljević je bio na pragu da se penzioniše. Izgubio je u prvom meču nakon produžetka od  Italijana, a poraz mu je teško pao. Ipak, svjestan je da još mnogo može da da u ovom sportu.

Biće teško doći do olimpijske norme, kaže Mrvaljević, a time bi ušao u istoriju crnogorskog sporta, ali i džudoa  u svijetu, jer bi mu to bio četvrti nastup na najvećoj smotri sportista.

"Moj cilj je plasman i medalja na Olimpijskim igrama, jer je to jedina medalja koja mi nedostaje," kaže Mrvaljević.

Mrvaljević je najveći uspjeh u karijeri napravio 2011. kada je u Parizu postao vicešampion Svijeta. Tome je dodao i dva zlata sa evropskih kupova. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.