Sokolac

MOSI okupile više od dvije hiljade učesnika

  • 03.07.2019. 19:28

Sokolac će u naredna četiri dana biti centar sportskih dešavanja.

MOSI igre 54. ove godine okupile su više od 2000 učesnika, iz Srbije, Crne Gore, RS i FBiH. Da bi tereni bili spremni, Vlada RS u sportske terene u Sokocu uložila je više od milion maraka.

“Dvije i više hiljade mladih ljudi koji će ovdje boraviti par dana je dovoljno za svaku vlast, za svaku Vladu da to podrži. Sokolac po mojim informacijama nije prvi put organizator ovih igara, svi tereni koji su pripremljeni da bi igre protekle kako su zamišljene išle su uz pomoć Vlade, i Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva“, izjavio je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

Domaćin, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica zahvalio se srpskom članu Predsjedništva i predsjedavajućem Miloradu Dodiku i predsjednici Srpske Željki Cvijanović na podršci koju su dali u organizaciji MOSI-ja. Uz pomoć MUP-a RS kamerama je pokrivena cijela opština. 

“Mi smo uspjeli da obezbijedimo video nadzor kuda se kreću sportisti, gdje će boraviti, gdje će se održavati, na sportskim terenima, preko osamaest je postavljeno kvalitetnih kamera i još jedan put veliko hvala“, rekao je Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac.

Učesnici iz 27 opština takmičiće se u 15 sportskih disciplina. Rezultati nisu na prvom mjestu, ali većina zna u kojim sportovima medalje mogu da očekuju.

“Što je najbitnije dolazimo ovdje da se družimo, naravno što se tiče medalja nije na odmet ako osvojimo što više, nadamo se da ćemo biti u prvih pet“, kaže Filip Komarica, učesnik iz Priboja.
 
“Višegrad se predstavlja sa osam sportova, očekujemo medalje od odbojkašica koje imaju najzapaženije rezultate u posljednje vrijeme, karate donosi medalju, od ekipnih fudbal, a ostali mogli bi iznenađenje da naprave“, navodi Nikola Pavlović, učesnik iz Višegrada.

“ Od ekipnih sportova učestvujemo u rukometu i odbojci, a ostali su sportovi planinarstvo, atletika koja je najtrofeniji sport našeg grada“, kaže Zehra Balić, učesnik iz Bijelog Polja.

Sportsko takmičenje trajaće četiri dana. Za sve učesnike i posjetioce domaćin je organizovao i kulturno-zabavni program tokom svih dana održavanja MOSI igara.
 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.