ABA

Mornar slavio u Laktašima, Igokea na Zvezdu

  • 27.04.2021. 19:37

Košarkaši Mornara pobijedili su Igokeu 88:79 i plasirali se u plej of ABA lige. Tim Mihaila Pavićevića vodio je tokom cijelog meča u Laktašima. Utakmica nije bila naročito atraktivna za gledanje, protekla je u nešto sporijem ritmu. Kad god bi Igokea zaprijetila, brzo se Mornar vraćao na dvocifrenu razliku.   

Kada je statistika u pitanju domaći tim imao je 13 izgubljenih lopti, sa druge strane samo pet grešaka Mornara. Igokea bolja u skokovima i asistencijama.

Nikola Jovanović bio je najefikasniji je pojedinac u timu Igokee sa 20 poena i pet skokova. Pratili su ga Fundić sa 15 i Ilić sa 14 poena.

Kod Mornara Nidam je postigao 18 poena. Smit je dodao 15.

Mornar je pobjedom zauzeo treće mjesto i u doigravanje će igrati protiv Budućnosti, dok je Igokea spala na četvrto mjesto i ići će na megdan Crvenoj zvezdi. Prve utakmice polufinala plej ofa igraju se trećeg maja.

Trener Mornara čestitao je prije svega Igokei na uspjehu koji je ostvarila ove sezone, a onda se osvrnuo na svoj tim.

"Što se tiče nas, sezona sa mnogo uspona i padova. Bolest i povrede su nas ove godine pratile tokom čitave sezone. Na kraju je sve završeno hepi endom. Plasirali smo se u plej of. Oba cilja koja smo imali ove sezone smo ostvarili. Plej of ABA lige i TOP 16 Evrokupa. Za sve su zalužni igrači oni su podnijeli najveći teret i sve zalsuge idu na njihov račun.

Slijedi plej of. Pokušaćemo da se spremimo što bolje i da se ne zaustavimo samo na ovome što smo uradili u regularnom dijelu", izjavio je trener Mornara nakon utakmice.

Trener Igokee Dragana Bajić rekao je da je zadovoljan sezonom i te da im sad predstoji da se spreme za meč za Zvezdom.

"Čestitam Mornaru, mislim da su zaslužili pobjedu. Što se tiče utakmice, vidjeli ste da smo igrali bez Klemonsa. Karmajkl se oporavio ali nedovoljno za ovaj meč. Ono što me ljuti je odbrana, nismo bili na našem nivou. Puno grešaka i dekoncentarcije. Ono što ja tražim je taj brz protok lopte kojeg večeras nije bilo. 

Sezona je završena, mislim da smo napravili veliki rezultat. Ako se vratimo na sam moj dolazak, ja sam tada rekao da nisam još sve rekao u Igokei i ABA ligi. Zahvalio bih se svima u klubu, koji su nam omogućili sve uslove, ali i svima koji su nam bili podrška tokom sezone. 

Pred nama je plej of ABA lige i Liga 6 prvenstva BiH. Ono što tražim od svog tima je da nastavimo dobro da radimo, hoću krv u očima kod igrača. Zvezda nam je protivnik u polufinalu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za taj prvi duel", rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)