Evrokup

Monako savladao Zvezdu u Beogradu

  • 14.11.2018. 20:58

Košarkaši Monaka slavili su u Beogradu protiv Crvene zvezde sa 91:75. Crvena zvezda će prolaz u narednu fazu morati da traži u nekom od narednih mečeva.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču sedmog kola Evrokupa na svom parketu od Monaka u meču koji je bio važan u borbi za prvo mjesto u grupi. Crveno bijeli su odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali je treća četvrtina za Beograđane bila pogubna u ovom duelu i presudila kada je u pitanju konačan ishod. Na kraju je Monako slavio sa 91:75.

Prva četvrtina donijela nam je zanimljivu borbu u kojoj su beogradski crveno - bijeli nakon početnog vođstva zaostajali većim dijelom nekoliko poena za rivalom, ali na kraju su uspjeli da nakon deset minita budu izjednačeni i stignu rezultat (29:29).

Početak druge četvrtine donio je Crvenoj zvezdi i vođstvo u ovom meču. Bilo je oscilacija i promjena rezultata i tokom druge dionice, ali na odmor sa poenom prednosti odlazi Crvena zvezda. Na sekund prije poluvremena Majk Cirbes je Zvezdi donui tu prednost. Rezultat je 45:44.

Što se tiče Crvene zvezde prvo poluvrijeme obilježio je Džo Regland sa devet postignutih poena, poen manje dodao je Bili Baron.

Na drugoj strani najbolji je bio Jakuba Kvatara sa 10 poena.

Prva polovina treće četvrtine protekla je u znaku Monaka koji je uspio da napravi i dvocifrenu prednost. Čini se da Crvena zvezda ne uspjeva da pronađe rješenja u odbrani, a ni šut ne ide kao u prvom poluvremenu. 

Kompletna treća dionica bila je veoma loša, Crvena zvezda je ovaj deo meč izgubila sa 32:17 i nakon toga nije bilo više povratka u ovaj duel.