Modrić "presudio" Barseloni, Real slavio u "El Klasiku"

  • 24.10.2020. 18:36

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su Barselonu u gostima sa 3:1 (1:1) u 245. "klasiku" u okviru sedmog kola Primere.

Poveo je kraljevski klub u petom minutu preko Valverdea, izjednačio je Fatu tri minuta kasnije, a Serhio Ramos sa penala u 63. minutu daje ključni gol na utakmici. Trijumf je u 91. minutu potvrdio Luka Modrić.

Barselona je iz pet utakmica do sada sakupila sedam bodova, a Real Madrid ima 13 bodova iz šest mečeva.

Barselona je već tri el klasika bez pobjede, a Leo Mesi u prvenstvenim okršajima sa Realom nije dao gol već 400 minuta.

Počelo je vatrometom, u prvih 25 minuta gledali smo otvorenu igru na obe strane, mnogo prilika i dva gola. Prvi je pao u petom minutu – Real je oduzeo loptu rivalu na sredini terena, Benzema je savršeno uposlio Valverda, koji u situaciji jedan na jedan šutra izuzetno precizno i pogađa malu mrežu Netovog gola. Ogromna rupa u sredini odbrane Barse, a Neto nije uspio da istrči i da skrati ugao Urugvajcu, koji daje drugi gol u sezoni.

Samo tri minuta kasnije Ansu Fati postaje drugi najmlađi strijelac u istoriji klasika sa 17 godina i 359 dana – Mesi je poslao savršenu loptu za Albu na lijevom boku, a na idealan centaršut natrčao je Ansu Fati i matirao Kurtou. Fatiju je to bio četvrti gol u sezoni.

U 24. minutu vidjeli smo po jednu veliku priliku na obe strane. Mesi prima loptu iskosa sa desne strane i poslije sjajnog driblinga sa pet metara šutira u bliži Kurtoin ugao, ali Belgijanac ga čita i savršeno interveniše. Odmah na drugoj strani Real izvodi kontru, Vinisijus za Benzemu, čiji je udarac bio nedovoljno jak i Neto ga brani.

Poslije toga je tempo opao, šansi nije bilo, a na početku drugog poluvremena Kutinjo je glavom sa šest metara iskosa sa lijeve strane plasirao poslije gola. I onda – ključni detalj na meču, Lengle je vukao Ramosa za dres u kaznenom prostoru, a poslije gledanja snimka sudija Munuera pokazuje na belu tačku. Kapiten Reala zastao je pri zaletu, ali je ipak savladao Neta udarcem po zemlji.

Barselona je pokušala da pritisne, stvorila i nekoliko kornera, Kurtoa je nekoliko puta morao da interveniše, ali velikih šansi nije bilo. Jeste na drugoj strani, u 86. minutu u razmaku od minut Real je četiri puta šutnuo na gol – Kros, Kros, Ramos, Varan, ali gola nekako nije bilo.

Zato jeste u 91. minutu – nova kontra, Neto je istrčao i stigao do lopte prije Rodriga, ali nije uspio da je uhvati. Modrić je ostao smiren na ivici kaznenog prostora, fintirao je i obišao Neta, a onda spoljnom između dvojice rivalskih igrača poslao loptu u mrežu za ovjeru trijumfa.