Za prvi trofej u sezoni

Mladost i Leotar za trofej Kupa Republike Srpske

  • 22.01.2019. 19:58

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada na jednoj i trebinjski Leotar na drugoj starni, boriće se za prvi trofej u sezoni. Iako ekipe dolaze iz različtog ranga takmičenja, Kup je specifičan, i ne pobjeđuju uvijek favoriti.

Osjetili su to na svojoj koži izabranici Gorana Sladojevića prošle sezone, kada su poraženi od Student Igokee. Ovaj put tu su prepreku preskočili u polufinalu, dok je trebinjski tim do borbe za trofej stigao službenim rezultatom protiv Bratunca, koji je odustao od takmičenja. Strateg Mladsoti kaže da je teško igrati utakmice u kojima ste unaprijed favorizovani, ali vjeruje da će ekipa biti motivisana i da neće podbaciti kao prošle godine.  

"Dosta će psiha da učini svoje, međutim mi smo odradili sve i spremili smo se i nadam se da ove godine nećemo podbaciti kao prošle. Radi se o ekipi koja ima dobar momentum što je nama veći izazov. Nadam se podršci navijača i punoj dvorani, neka pobjedi košarka i nadam se da će moja ekipa da osvoji treći trofej", kaže Sladojević. 

Trofeju se nadaju i u Trebinju. Ekipa se na zimskoj pauzi pojačala, kako bi bili što konkurentiniju u Prvoj ligi RS. Cilj ove sezone je plasman u Premijer ligu, a samim tim visoko ciljaju i u najmasovnijem takmičenju. 

"Sigurno da imamo kvalitet da igramo sa svima, to smo dokazali do sada. Očekuje nas sigurno teška utakmica, međutim mi smo spremni. Treniramo, došli su i neki novi igrači tako da očekujemo pobjedu", kaže Marko Raičević, trener KK Leotar Trebinje.

Mladost i Leotar igrali su finale Kupa prije dvije godine kada je tim iz Mrkonjić Grada na svom parketu slavio sa pola koša. I ove godine su domaćini, a finale se igra sutra u 17 časova.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)