Teslić

Mladi fudbaleri odmjerili snage na "Sporting Kupu" u Banji Vrućici

  • 24.04.2019. 18:17

600 mladih fudbalera uzrasta od 8 do 11 godina odmjerilo je snage na međunarodnom Sporting Kupu u Banji Vrućici. Dali su sve od sebe da se pokažu u najboljem svjetlu. 

Kažu da su se posebno pripremali za „Sporting kup“. Takmiče se u četiri kategorije. Svi imaju velika očekivanja. 

"Dobri su utisci, a da ćemo osvojiti prvo mjesto", kaže Marko Vuković, iz škole fudbala „Soccerkids“, Bijeljina.

"Ovo mi je omiljeni turnir, konkurencija je dobra i očekujem da ćemo mi osvojiti prvo mjesto", ističe Aljoša Vajić, iz akademije fudbala „Sporting“, Banja Vrućica

"Ja volim da učestvujem u fudbalu. Volim fudbal i mislim da bi mogli pobijediti", kaže David Ignjatić, iz škole fudbala „Prijatelji“, Brod.

Mali majstori fudbala zablisatli su na terenu. Ipak, u Akademiji fudbala „Sporting“, koja je iznjedrila „Sporting kup“, kažu da to nije ono najvažnije. 

"Prvo ono na čemu smo radili je razvijanje djece, ne samo kroz sport već razvijaju i karakterne osobine. Upoznaju nove drugare, druže se. Oni su pravi amabasadori tolerancije, svega onog što je dobro na ovom svijetu", ističe Bojan Jelićn iz Akademije fudbala "Sporting", Teslić.

Škole fudbala sa svojim timovima stigle su u Teslić iz svih krajeva BiH i zemalja regiona. Imali su priliku i da uživaju u prirodnom ambijentu „Banje Vrućice“, ali i da zaigraju na njihovom fudbalskom terenu vrhunskog kvaliteta. 

"Mi već godinama sarađujemo sa školom sporta „Sporting“. Tereni su urađen po svim standardima UEFA i FIFA. Ovo je teren sa vještačkom travom. Mi smo za potrebe organizacije raznih sportskih događaja uložili, finansirali i izgradili jedan ovakav teren. Omogućili smo idealne uslove", ističe Goran Božić, ZTC "Banja Vrućica", Teslić.

„Sporting kup“ već petu godinu zaredom okuplja male majstore fudbala. Na masovnost se ne žale ni sada, ali očekkuju da će dogodine okupiti još više učesnika. Plan im je i da ga posebno popularizuju u zemljama regiona.

 

Тагови: