Mladi banjalučki plivač Jovan Lekić mjerka "B" normu za odlazak u Tokio

  • 14.11.2020. 19:32

Svakim novim takmičenjem mladi banjalučki plivač Jovan Lekić dokazuje da je pred njim svijetla budućnost. Duga pauza i nedostatak pravog takmičarskog ritma nisu ga izbacili iz kolosijeka pa je bio spreman kada je stiglo zeleno svjetlo za povratak u bazene. Na nedavno održanom mitingu u Zagrebu doplivao je do najboljeg ovosezonskog vremena za juniore u Evropi na 1500 metara slobodno. To mu je, u isto vrijeme, donijelo i novi rekord BiH, a u narednoj godini cilj je B olimpijska norma za odlazak u Tokio.

"Jako sam zadovoljan s obzirom da sam snažno trenirao. Sve se isplatilo. Možda nisam očekivao baš ovako dobar rezultat, bio sam čak i iznenađen kada sam ga ostvario. S obzirom da nam je bazen zbog trenutne situacije u pojedinim trenucima bio i zatvoren, bilo je i teških momenata. Kada su nam dozvolili da treniramo kao inače, vratilo se sve na staro", rekao je Lekić. 

Zadovoljan Jovanovim izdanjima, ali i marljivim radom, je trener Goran Grahovac. Rezultati sa posljednjeg takmičenja, kaže, nisu slučajni. I pored osam sedmica pauze zbog trenutne situacije sa Kovidom 19 u 22. aprilu polako su ulazili u ritam i uspjeli da tempiraju formu za prvi veliki test. 

"Naš klub u svojim redovima ima i bivših olimpijaca, a Jovan je još jedan u nizu koji želi da ispuni normu za odlazak na veliku smotru. Naši planovi uvijek su usmjereni na najviši vrh. Jovanov rezultat je podstrek za dalji rad", poručio je Grahovac. 

A s obzirom na Jovanovu formu i kvalitet, u klubu ne treba da strahuju za dobre rezultate i u budućnosti. Pored B olimpijske norme naredne godine u fokusu će biti i plasman na Svjetsko prvenstvo, a medalje i rekordi iz Zagreba definitivno su dobar putokaz.  

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?