Najpoznatiji evropski košarkaški menadžer

Miško Ražnatović za ATV: Nastavak ABA lige komplikovan, zavisi da li prvak ide u Evroligu

  • 30.04.2020. 07:58

Najpoznatiji evropski košarkaški menadžer i direktor agencije BeoBasket Miško Ražnatović smatra da nema razloga da sezona u ABA ligi bude nastavljena ukoliko Evroliga završi takmičenje za zelenim stolom.

Najveći problem predstavlja to što se još uvijek ne zna da li će u tom slučaju tim koji je u trenutku prekida držao prvo mjesto na tabeli igrati naredne sezone u elitnom takmičenju.

"Osnovni problem je neodigravanje posljednjeg kola, jer se ne zna ko ide u plej-of. Čisto sumnjam da ta posljednja runda ligaškog dijela može uopšte da bude odigrana. Vjerujem da postoje uslovi da se nekako odigra završnica, samo je pitanje da li kao plej-of ili finalni turnir. Naravno problem su i datumi i igrači kojima ugovori ističu 30. juna. Sve što bi ABA liga htjela da odigra mora da odigra to tog datuma. Svi ti igrači morali bi da dobiju saglasnost novog kluba da odigraju završnicu. Međutim, to je jako teško, jer novi klubovi neće imati sluha da košarkaše vrate u prethodni klub i tako rizikuju povrede", rekao je Ražnatović.

Svi s nestrpljenjem čekaju i kakva će biti odluka čelnika NBA lige. Najjača liga svijeta stopirana je prije mjesec i po, a još uvijek niko ne zna da li će i kada biti nastavljena. Ražnatović poručuje i da su srpski košarkaši, kao i svi ostali igrači koji nastupaju u NBA jako zbunjeni.

"Jednostavno niko nema preciznih informacija. Nema dileme da su svi jako istrajni da se liga okonča na terenu. Boriće se do zadnjeg trenutka i nije nemoguće da se sezona završava u avgustu ili septembru, a to bi značilo da će tada biti i draft. Zaista ne znam kako će sve da uklope", poručio je Ražnatović.

Očekuje i da će cijene obeštećenja u narednom periodu biti niže, pošto će i košarka osljediti finansijske posljedice, kao i čitav sport.

"Možda će jedan ili dva igrača preći u neki klub za ozbiljniji iznos. Sigurno da će doći do pada cijene igrača, a on će zavisiti od toga koliko je dobar i u koji klub ide. Međutim, iznenađujuće je što je "Beobasket" u ovom mjesecu zaključio 5-10 ugovora za narednu sezonu, a u svim potpisima nije došlo do smanjivanja plata. Možda je to znak da ipak sve neće biti tako crno kao što mnogi razmišljaju", zaključio je Ražnatović.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.