Mino Rajola u Barseloni, Haland spreman za 180 miliona evra

  • 01.04.2021. 15:47

Otac fudbalera Erlinga Halanda, Alf Inge Haland stigao je u Barselonu zajedno sa Minom Rajolom, agentom njegovog sina, gdje će ih ugostiti Žoan Laporta, a povod posjete je transfer mladog Norvežanina.

Borusija Dortmund je spremna da proda svoju zvijezdu - Erlinga Halanda. Jedini uslov je cijena koju mora platiti klub koji ga želi u svojim redovima, a cijena je prava sitnica, "samo" 180 miliona evra.

Prema navodima ESPN-a, Alf Inge Haland, Mino Rajola, Đoan Laporta i novi direktor Barselone Metju Alemani su imali sastanak koji je trajao duže od dva sata, a sve ovo je tek prvi korak u ovoj transfer sagi.

Laporta, novi predsjednik Barselone vidi u Halandu pojačanje koje će osnažiti tim Barselone za narednih deset godina, jer kako kaže, biće mnogo bolje da bude uz njih, nego protiv njih. Između ostalog, Laporti gori pod nogama zbog slučaja - Mesi. Argentinac još nije produžio ugovor, a ukoliko se dogovori transfer Halanda, postoji ogromna šansa da će i Mesi ostati u Barsi u tom slučaju.

Činjenica koja koči Barselonu su finansije. Očigledno je da katalonski klub ne može parirati u ekonomskom smislu klubovima poput Mančester Sitija i Reala iz Madrida, ali i Barselona ima svoje tajne adute.

Engleski San je već prenio vijest kako se u Mančesteru sprema najveći ugovor u istoriji Premijer ligi, gde Siti sprema više od 600.000 evra na nedjeljnom nivou za Erlinga Halanda.

Adut Barselone u ovim pregovorima je upravo agent Norvežanina - Mino Rajola i njegovi odnosi sa novom upravom Barselone.

Mino Rajola već godinama unazad ima odličnu saradnju sa Laportom, a takođe je prijatelj i ima povjerenja u novog direktora Barselone Metjua Alemanija. Katalonci u tome vide dvije ključne stvari koje će odlučiti ishod cjelokupne transfer priče u kojoj je Haland glavna uloga.

Barselonina uprava već je počela raditi na skraćivanju i smanjivanju plata, prvi na udaru su Filipe Kutinjo i Antoan Grizman koji bi mogli da potraže novi klub u bliskoj budućnosti, a već postoje i nagovještaji da je Mančester junajted zagrizao za Usmana Dembelea.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.