Trener Partizana

Milošević: Zvezdin uspjeh motiv više za nas

  • 28.08.2019. 16:25

Trener fudbler Partizana Savo Milošević, pred put u Molde na revanš meč plej-ofa za plasaman u Ligu Evrope, rekao je da njegov tim ide da ispravi greške koje napravio u prvoj utakmici u Beogradu, bez obzira na trijumf 2:1.

"Idemo sa velikom ambicijom i željom da popravimo ono što smo malo zabrljali u Beogradu. Biće jako teško, ali nije ni normalno da bude lako na ovom nivou takmičenja. Biće neophodno da sve vrijeme držimo koncentraciju ako želimo da prođemo", rekao je Milošević novinara na aerodromu.

Milošević se zahvalio čelnicima Superlige na odlaganju prvenstvenog meča protiv Radnika iz Surdulice.

"Vidjeli ste i na primjeru Crvene zvezde koliko je bitno što su imali vremena da se osvježe, što nisu igrali utakmicu za vikend i zbog tog odlaganja sam zahvalan čelnicima Superlige. Igrači su nam se oporavili, najvažnije je da smo kompletni", rekao je Milošević.

Milošević je upitan šta to "crno-bijeli" treba da urade u Moldeu ako žele evropsku jesen.

"Za mene je uvijek parametar kako moramo da izgledamo na terenu, da prikažemo taktičku disciplinu i trčanje dva polufinala Kupa Srbije sa Radničkim i finale sa Zvezdom iz prošle sezone. Mnogo je velika važnost utakmice, da održimo 90 minuta koncentraciju da bismo prošli dalje. Meni najviše znači što smo mi dali dva gola Moldeu, to može da nam koristi. Mnogo je lakše analizirati rivala kada jednom odigrate meč protiv njega. Pred prvi meč je bilo nekih iznenađenja, ali teško da će ih biti za revanš", rekao je on.

Milošević je čestitao Crvenoj zvezdi plasman u grupnu fazu Lige šampiona i istakao da njihov uspjeh motiviše i Partizan.

"Sve čestitke Crvenoj zvezdi, prvo zbog ulaska u Ligu šampiona, a onda i zbog toga što je uspjela to da uradi dva puta zaredom. Nije mala stvar, niti je jednostavno, pogotovo što je Zvezda u obje sezone igrala od početka kvalifikacija. Dobra je to stvar za srpski fudbal", istakao je Milošević i dodao:

"Sigurno je da je Zvezdin uspjeh motiv više za nas. To je onaj zdravi rivalitet o kojem sam pričao. Bilo bi idealno za srpski fudbal da i mi prođemo dalje, da imamo dva kluba u grupnoj fazi u Evropi", zaključio je Milošević.

Fudbaleri Partizana i Moldea u četvrtak od 19 sati igraće revanš meč za plasman u Ligu Evrope.