Trener Partizana

Milošević novinaru: Mi nemamo problem sa rasizmom, čitajte bolje

22:33, 06.11.2019.
Izvor: B92
Trener Partizana Savo Milošević na sjajan je način stavio tačku na forsiranje engleskih novinara priče o rasizmu.

Kao i prije dvije nedjelje u Beogradu, engleski novinari na pres konferenciju uoči duela Partizana sa Junajtedom su više željeli da pričaju o rasizmu nego o fudbalu.

Jedan od njih je bio uporan da su srpski navijači rasisti, a onda mu je Milošević objasnio da je loše informisan.

"Ne znam zašto bih pričao o tom problemu, jer ga nemamo u našoj zemlji. I to je odgovor", rekao je Milošević.

Novinar je pokušao da mu objasni da je Partizanov stadion bio zatvoren, te da je navijačima Crvene zvezde bio zabranjen organizovan dolazak u London na meč sa Totenhemom.

"To nije zbog rasizma, niste dobro pročitali. Nemam vremena da sada objašnjavam, ali treba bolje da pročitate", dodao je trener Partizana.

"To je generalno tako shvaćeno, to je važna tema", bio je uporan engleski novinar.

"To je sigurno važna tema, ali mi u Srbiji nemamo problema sa razismom. Igrao sam 14 godina u inostranstvu, sa mnogo stranih igrača. Generalno sam se borio za demokratiju u svojoj zemlji i bilo kakav vid diskriminacije u mojoj zemlji je neprihvatljiv. Kao osoba koja je 14 godina bila van i onda se vratila u Srbiju, mogu da vam sa sigurnošću kažem da mi nismo rasisti", stavio je Milošević tačku na tu priču.

Kada je u pitanju fudbal, trener Partizana je ocijenio da očekuje kvalitetnu utakmicu i "pozitivan rezultat" na Old Trafordu.

"Dobro smo trenirali poslednjih dana, forma je u usponu. Pokazali smo već u prethodnom meču protiv Junajteda naš kvalitet. Očekujem i sutra kvalitetnu utakmicu i pozitivan rezultat", rekao je Milošević.

Utakmica između Junajteda i Partizana igraće se u četvrtak od 21.00 na stadionu u Mančesteru.