"Sokolac 2019"

Milorad Dodik otvara MOSI 3. jula

  • 27.05.2019. 17:55

Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ "Sokolac 2019", prema utvrđenom protokolu, otvoriće 3. jula predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik , rekao je Srni predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Milovan Bjelica.

Na današnjem sastanku Izvršnog odbora ove najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu utvrđeni su detalji pripreme 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara. 

Najavljeno je da će Dodik manifestaciju zvanično otvoriti u 16.00 časova, a prije samog otvaranja u 15.30 časova biće izvršeno postrojavanje učesnika na gradskom stadionu u ovom mjestu. 

Bjelica je naglasio da je na sastanku Izvršnog odbora 56. MOSI potvrđen izbor predsjednika 15 komisija i detaljno utvrđene aktivnosti. 

"U kolektivnom smještaju biće smješteno oko 1.000 sportista u školskim objektima, a u privatnom smještaju oko 500 učesnika ovih igara koje će održati na Sokocu od 3. do 7. jula", rekao je Bjelica.

On je naglasio da su zahvaljujući razumijevanju Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH organizatori dobili 1.000 kreveta sa posteljinama za smještaj sportista. 

Bjelica očekuje da će ovaj posao biti kvalitetno završen i da će biti obezbijeđen odgovarajući smještaj za sve učesnike na 56. MOSI, jer su pripreme u punom jeku i sve teče prema planu. 

On je naglasio da će tokom naredne sedmice inspekcije Grada Istočno Sarajevo obići sve lokacije za smještaj i ugostiteljske objekta za ishranu, te detaljno utvrditi uslove pružanja usluga za učesnike igara koji dolaze iz drugih sredina. 

Bjelica je naglasio da će u okviru kulturno-zabavnog programa 3. jula koncert na Sokocu održati Peđa Medenica, 4. jula DŽenan Lončarević, 5. jula Aco Pejović i 6. jula Aleksandra Prijović. 

Opština Sokolac je ove godine domaćin 56. MOSI na kojima će od 3. do 7. jula učestovati sportisti iz skoro 40 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH koji će se takmičiti u 15 sportskih disciplina. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином