Bivši trener Crvene zvezde o vremenu na klupi "crveno-bijelih"

Milojević: Imali smo sistem, jedan čovjek ne može ništa sam

  • 05.04.2020. 15:22

Jedan od najuspješnijih trenera u istoriji Crvene zvezde sigurno je Vladan Milojević, koji je za vrijeme svog mandata u Ljutice Bogdana donio najbolje rezultate klubu, još od titule prvaka Evrope 1991.

Poručio je da su zajedništvo i sistem koje su imali u timu, bili ključ velikih uspjeha, a da sam ne bi ništa uspio.  

"Jedan čovjek ne može sam da uradi ništa. Niti je izvodljivo, niti poželjno. Zato sam govorio o sistemu, a u njemu su zasluge podijeljene jednako. Naravno, imao sam i egoiste, fudbal je takav da navijači vole atraktivne, igrače poteza, vica. Dozvoljavao sam im da ga ispolje samo ako je u službi rezultata. Razumijem da neko gleda sebe, lični interes, ali pod uslovom da ne ugrožava kolektiv sve je u redu. Moja najveća pobjeda je što su mi igrači vjerovali. Mladi ljudi, neki od njih dječaci, odjednom je trebalo da izađu pred Marakanu. Još ako ne krene kako smo htjeli... Plus pritisak javnosti 24 sata. E, zato smo pričali. Danonoćno", rekao je Milojević u razgovoru za "Mocart sport". 

Sadašnji trener Al Ahlija izjavio je da je bilo potrebno mnogo kockica da se poklopi, kako bi ispunili visoke ciljeve. 

"Iza ovog rezultata stoji ozbiljan igrački kadar, posvećen stručni štab, dobro organizovan klub, a ako govorimo o kompletnom doživljaju ne možemo da zaboravimo navijače. Sve kockice su se poklopile. Da bi mašina funkcionisala, moraju zupčanici savršeno da „legnu“ jedan na drugi. Da svi rade. Sklizne li jedan, cijeli sistem stoji. Moj zadatak je bio da osposobim funkcionisanje sistema. I neka bude da sam najmanji zupčanik u njemu", izjavio je Milojević. 

Iako svima prvo pada na pamet velika pobjeda protiv Liverpula, Milojević je rekao da mu je trijum protiv Florijane u kvalifikacijama za Ligu Evrope posebno ostao u sjećanju.

"Da nije bilo njega, izostali bi Irtiš, Sparta, Krasnodar, kasnije Napoli i Liverpul, jesenas Olimpijakos i Bajern. Ništa se ne bi desilo da nismo izbacili Maltežane. Govorim to da bismo znali da cijenimo prošlost, samo poštovanjem prethodnika onaj sledeći može da se nosim sa velikim sistemom kakva je Zvezda. Ništa nije počelo od mene. Niti se završilo. Znam da se u Srbiji fudbal tretira kao borba na život i smrt, da je tragedija izgubiti utakmicu, ali dajte da gledamo iz drugog ugla. Sportskog", naglasio je Milojević.   

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.