Otkrio zanimljive detalje

Miličić: Kokoškov mi kaže – ne prilazi treneru, osjećaš se na kilometar

22:02, 22.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Darko Miličić, nekadašnji srpski košarkaš, otkrio je zanimljive detalje iz dugogodišnje NBA karijere.

Miličić je u Sjedinjenim Američkim Državama proveo deset sezona i igrao je za šest ekipa – Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesota i Boston.

Na NBA draftu 2003. godine izabran je kao drugi pik, odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Krisa Boša...

Kao 18-godišnjak je došao u ligu i nije se najbolje snašao. Bio je sklon incidentima, a u emisiji "Goli život" otkrio je jedan takav u kojem je akter bio Igor Kokoškov, sadašnje trener Finiksa, a nekadašnji asistent u stručnom štabu Lerija Brauna u Pistonsima.

"Dođem ja na trening direktno iz grada, priđe mi Igor Kokoškov i kaže: 'Ne prilazi Leri Braunu, osjećaš se na alkohol na kilometar'", rekao je Miličić.

Miličić, koji se sada bavi voćarstvom, istakao je i da u SAD nema te družbe.

"Svako je vodio svoju politiku, sjedi nas 10, račun oko 10 dolara svakom, vadi svako svoj novac, a zarađuju po 10-15 miliona. Kažem, dajte, ja ću da platim ako treba. Svako gleda svoj telefon, vodi svoju politiku za sebe, nije bilo druženja kao u Hemofarmu, gdje smo išli na kafu, piće, ručak zajedno...", kazao je Miličić.

Nekadašnji srpski košarkaš podsjetio se i trenutka kada je pesnicama porazbijao zidove.

"U totalnom rastrojstvu, da bih se ispraznio, pesnicama porazbijam zidove. Imao sam majstora koji je bio na 'stend baju', koji, kada ga pozovem, samo pita: 'Kolika je šteta ovaj put?".

Miličić je kazao da je pogrešio u vezi sa Dvajtom Hauardom.

"Jurio sam Dvajta Hauarda. Bio je najsnažniji, ali je koristio prljave varijante na treningu. U stvari, ja sam mislio da on hoće nešto da dokaže, pa sam ga jurio, a on je predobar dečko, u vjeri je".

Miličić je u NBA ligi odigrao 468 utakmica i prosječno je bilježio 6 poena, 4,2 skokova i 1,2 blokade.