Banjalučani doveli zvučno pojačanje

Milanović najzvučnije pojačanje u istoriji Željezničara

  • 08.02.2019. 19:53

Kao bomba je odjeknula vijest da je nekada najtalentovaniji srpski defanzivac Milan Milanović pojačao banjalučki Želejzničar sport tim.

Bivši mladi reprezentativac sigurno je najzvučnije pojačanje u istoriji ovog kluba. Nije ispunio puni potencijal, karijera mu je poslije Lokomotive iz Moskve i Palerma išla silaznom putanjom, ali svojim znanjem i iskustvom pomoći će klubu sa predgrađa.

"Prihvatio sam da dođem u ovaj klub zato što imamo dobre uslove. Odradio sam jedan trening i vidio sam da imamo dobru ekipu, mladu koja ima potencijal, a odlično je vođena sa klupe. Vjerujem da će momci napredovati uz mene i da ću se ja vratiti na pravi kolosijek", rekao je Milanović.

Trener Zoran Ćurguz najzaslužniji je za dolazak Milanovića. 28-godišnji štoper izabrao je Željezničar, kako kaže, prije nekih drugih klubova. Ćurguz vjeruje da će njegova ekipa može mnogo da profitira dolaskom korpulentnog defanzivca.

"Pokazali smo da smo ozbiljni u Prvoj ligi, ali i fudbalu BiH. Sve što radimo je planski pa tako smo i Milanovića doveli, jer nam je potreban defanzivac sa iskustvom i naravo kvalitetom. Napravili smo analizu i vidjeli da smo na svakom meču u jesenjem dijelu prvenstva primili gol pa je logično bilo da učinimo nešto na planu jačanja odbrane", rekao je Ćurguz.

Milanović je svojevremo važio za jednog od najvećih srpskih talenata. Sa samo 17 godina napustio je Crvenu zvezdu i prešao u Lokomotivu iz Moskve. Kasnije je nastupao za više timova u Italiji, a tri godine bio je pod ugovorom sa Palermom gdje su mu saigrači bili Andrea Beloti i Paolo Dibala. Ugovor sa "Željom" potpisao je do kraja sezone.