U potpunosti iskoristio priliku

Mikić gurnuo u "vatru" Kneževića kada je bilo najvažnije

19:45, 10.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Izviđač ima mlade i talentovane igrače, ali imamo ih i mi, rekao je ovo trener Borca Mirko Mikić prije revanš utakmice finala Kupa BiH. 

U lovu na prvi trenerski trofej, mladi stručnjak pokazao je veliku hrabrost da u vatru gurne golobradog Luku Kneževića. Ovaj mladić mu je odgovorio sjajnom odbranom u obje utakmice finala čime je dao svoj doprinos kod osvajanja prvog trofeja sezone. Ovo je njegov prvi seniorski pehar i kako kaže, presrećan je zbog prilike koju je dobio, a po mišljenju struke i javnosti u potpunosti ju je iskoristio. 

"Stvarno sam dao sve od sebe i potrudio se na najvišem nivou da opravdam priliku. Mislim da sam to ispunio. Ovaj trofej mi je najznačajniji i predstavlja mi dodatni motiv za budućnost", rekao je Knežević.

Knežević, koji ima samo 19 godina, ističe da mu je veoma važno što su u stručnom štabu prvog tima Mirko Mikić i Goran Garić sa kojima godinama sarađuje. Nada se da će u nastavku sezone biti još prilike za dokazivanje, jer zna da ima šta da pokaže. 

Zna to i Mikić, koji vjeruje u mlade igrače. Trener je koji cijeni naporan rad i umije da prepozna potencijal. Njegov potez, da u najvažnijim utakmicama dosadašnjeg dijela sezone, prepozna situaciju da bi mu mladi Knežević mogao donijeti dobre stvari zaslužuje svaku pohvalu. 

"Luka je veoma talentovan dječak, imamo mi tu još nekoliko igrača iz te generacije. Igrao je tri godine finale prvenstva BiH za juniore protiv ove ekipe Izviđača. Znao je njihove kretnje, dobro igra prednjeg u odbrani i znao sam da ću mu pronaći minute ukoliko bude zdrav i disciplinovan. Djeca će kod mene uvijek dobijati šansu", rekao je Mikić.

Mikićeve riječi sigurno su veliko ohrabrenje i za ostale momke koji kucaju na vrata prvog tima. Kneževiću i njegovim generacijskim drugovima ostaje da još napornije rade i upijaju savjete iskusnijih saigrača, pa da u godinama koje dolaze, od njih preuzmu lidersku ulogu.