Mihajlović i Gatuzo zajedno na klupi

18:05, 16.07.2020.
Izvor: novosti.rs
Stari prijatelji, nekadašnji fudbaleri i aktuelni trener Bolonje i Napolija Siniša Mihajlović i Rino Gatuzo ostavili su najjači utisak u posljednjem kolu Serije A.

Njih dvojica su sjela na istu klubu, kao drugari, da zajedno sačekaju početak utakmice tokom koje će biti veliki rivali. Kamere su ih snimile, a o tome je poslije meča brujala cijela fudbalska Italija.

Nastavak ove lijepe slike prenio se i pred novinare poslije utakmice, na zajedničkoj konferenciji za medije, gdje su dvojica trenera došla zajedno.

"Bolonja je bila mnogo bolja od nas. U prvom poluvremenu smo igrali, u drugom nismo nikako preuzimali teren. Igrali smo ispod prosjeka posljednjih sedam, osam utakmica i to nije dobro. Nije me briga kad čujem da nemamo stimulacije i motivacije jer ih imamo. Za nekoliko nedjelja igramo protiv Barselone. Bolonja nam je bila opomena, nismo igrali kao tim Dobro je da smo izjednačili na kraju", rekao je trener Napolija Rino Gatuzo.

Duel Bolonje i Napolija završen je rezultatom 1:1, poslije čega su dvojica trenera drugarksi "podijelila" bodove na stadionu "Renato Dal Ara".