Plivanje

Mihajlo Čeprkalo prezadovoljan radom u PK "Vojvodina"

  • 25.12.2019. 19:08

Mihajlo Čeprkalo, prije nekoliko mjeseci, okrenuo je novi list u svojoj sportskoj karijeri. Banjalučki plivač preselio se u Novi Sad, a uz ime i prezime sada mu piše da je član tamošnjeg plivačkog kluba “Vojvodina”. Za “Vošu” pliva na dvojnu registraciju, i dalje je vezan za svoj matični klub “22.april” , a kako kaže, odluku da se otisne u Srbiju, donio je vođen isključivo sportskim motivima i željom da napravi iskorak u svojoj karijeri. Za sada mu sve ide onako kako je i planirao.

- Odlučio sam da napravim promjenu da vidim kako će se situacija razvijati sa novim trenerom i novim sparing partnerima koji su na visokom nivou. Za četiri mjeseca rada desile su se velike promjene - rekao je Mihajlo Čeprkalo.

Tokom  trenažnog perioda u “Vojvodini”, kaže da je unaprijedio svoju plivačku tehniku, a stigli su i prvi rezultati minulog rada u Novom Sadu.  Na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Mađarske u Đeru, osvojio je prvo mjesto u disicplini 100 metara delfin uz novi rekord BiH. Ovu trku, završio je za čak 59 stotinki brže u odnosu na rekord koji je postavio prije pet mjeseci na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. U Đeru je plivao i na 100 metara kraul, završio je na drugom mjestu, a obe trke isplivao je u vremenima boljim od zadate olimpijske “B” norme.  Mihajlo je još ranije sebi odškrinuo vrata Olimpijskih igara u Tokiju , a ne krije da mu je nastup u prestonici Japana glavni cilj naredne godine. 

- Odrekao sma se svega, otišao sam tamo da probam da olimpijsku godinu odradim kao treba. Idemo na visinske pripreme u Tursku, nadamo se najbolje - rekao je Čeprkalo. 

Nakon priprema u Turskoj, Mihajla očekuju još stotine kilometare preplivanih u bazenu, kako bi na vrhuncu forme dočekao Evropsko prvenstvo u Budimpešti koje na programu maja naredne godine, a koje bi moglo da ga dovede još korak bliže Olimpijskim igrama u Tokiju. 

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.