SP u plivanju

Mihajlo Čeprkalo "lovi" olimpijsku normu

  • 22.07.2019. 19:21

U južnokorejskom Gvangžuu uveliko se zahuktalo svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima. Banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo već je imao i prvi nastup. U trci na 50 metara delfin, Mihalo je ostvario 47. vrijeme u kvalifikacijama. Moglo je to i bolje, ne krije Mihajlo, koji ističe da daleko bolji rezultat očekuje u svojoj drugoj trci.

"U petak plivam 100 mtara delfin, juče sam plivao 50 metara delfin 24,59 sekundi. Što je 39 stotinki sporije od mog vrmena, ali realno nisam imao puno vreman da se priviknem, jer smo tu tek tri dana. Malo nas vremenska razlika zeza,a li sve u svemu dobro je. Što se tiče trke 100 metara delfin, očekujem da popravim svije najbolje vrijeme i ako Bog da uhvatim B Olimpijsku normu što je 53,52, " kaže Mihajlo Čeprkalo, plivač banjalučkog 22. aprila.

Za Mihajla je ovo drugo svjetsko prvenstvo u karijeri, a ističee, da je u Gvangžuu sve organizaovano kao pod konac. Posebno ga, ne krije, raduje što ponovo ima priliku da trenira rame uz rame sa najboljim plivačima planete. Za svaki provedeni dan na plivačkom mudnijalu, kaže da je zlata vrijedan I da se štošta toga da naučiti.

"Osjećaj je stvarno neopisiv. Biti sa njima, plivati u istom bazenu, gledati kako oni rade i treniraju je nešto posebno i što nema svako priliku ni da vidi. Mi ne možmo da uđemo u njihove sisteme i programe, niti nas to interesuje. Mi radimo po svom sistemu i programu, ali kad vidiš koliko su oni  dobri i napredni znaš da moraš još više da uložiš", kaže Mihajlo. 

Gvangžu je, kaže Mihajlo, samo jedna od etapa na putu koji za cilj ima plasman na Olimpijske igre, a već u petak, banjalučki plivač mogao bi da stigne korak bliže Tokiju.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)