Mesi prekida ćutanje i potvrđuje da će napustiti Barselonu

  • 28.08.2020. 09:04

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi planira da prekine ćutanje i u narednim danima javno objavi da napušta Barselonu, prenosi katalonski Sport. Već nekoliko dana traje saga o budućnosti argentinskog napadača koji je, nezadovoljan radom uprave kluba, na izlaznim vratima "Kamp Noua".

Mesi je u Barseloni punih 20 godina, od kojih je 17 proveo u prvom timu, ali je došlo vrijeme za rastanak zbog katastrofalnih poteza uprave u posljednjih 20 godina, prije svih predsjednika Đosepa Marije Bartomeua.

Osvajač šest Zlatnih lopti prije dva dana obavijestio je "burofaksom" klub da želi da ide i očekuje se da ovih dana prekine ćutanje, kako bi razjasnio razloge za odlazak, piše Sport.

Katalonski dnevni list piše da kapiten "Blaugrane" želi da stavi tačku na brojne spekulacije koje se vrte u prethodnih 48 časova, ali će čekati prati trenutak, bez namere da pravi ishitrene korake.

- Kapiten Barselone je svjestan da duguje objašnjenje navijačima, ali želi da sačeka pravi trenutak kako bi razjasnio svoju odluku, ali da, prije svega, razlozi za istu ostanu jasni - navodi se u tekstu.

Od trenutka otkad je postala poznata njegova želja, klub je bio u kontaktu sa Mesijevim ocem i menadžerom Horheom, ali nije sa njim. Navijači su počeli da protestuju ispred stadiona "Kamp Nou", u jednom trenutku su čak probili i zaštitnu ogradu u želji da se obračunaju sa predsjednikom Bartomeuom, koji je ponudio ostavku, ukoliko Mesi obeća da će ostati.

Međutim, rastanak je izvijestan bez obzira na poteze uprave. Mesi smatra da klub nema dovoljne ambicije i da nije spreman da mu obezbijedi projekat sa kojim će moći da napadne željene titule, prije svih pehar Lige šampiona.

Katalonci su posljednji put bili šampioni Evrope 2015, ali su od tada u "slobodnom padu", uz teške poraze od Rome, Liverpula i nedavno minhenskog Bajerna. Barselona je izgubila 8:2, što bi mogla da bude i posljednja Mesijeva utakmica u bordo-plavom dresu.

Ipak, odlazak neće biti toliko jednostavan jer uprava želi da zadrži Mesija, a ukoliko on to ne bude htio, insistiraće na prodaji. Izlazna klauzula iznosi 700.000.000 evra, iako je u posljednjoj godini ugovora.

Kapiten ne želi da se sa klubom rastane u lošim uslovima, zbog čega je odlučio da se pojavi na testiranju na virus korna pred novu sezonu, kao i na zvaničnoj prozivci pred početak priprema.

Mesi je stigao u Barselonu sa 13 godina i od tog trenutka potpuno promijenio istoriju kluba, učinivši ga jednim od najboljih svih vremena.

Odigrao je 731 takmičarsku utakmicu, ostvario 513 pobjeda, 135 remija i samo 89 poraza. Postigao je ukupno 634 pogotka i upisao 256 asistencija. Od 2008. godine je direktno zaslužan za jednu trećinu svih Barseloninih golova, dok je u ukupnoj istoriji učestvovao u 8 odsto procenata pogodaka katalonskog giganta.

Osvojio je 34 trofeja, među kojima je 10 titula u La Ligi i četiri u Ligi šampiona. Ostaće upamćen kao najveći i najbolji fudbaler koji je ikada kročio na "Kamp Nou".

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм