Dobio crveni karton

Mesi: Ne moramo biti dio ove korupcije

10:44, 07.07.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Najbolji fudbaler Argentine Lionel Mesi, bio je veoma ljut nakon meča za treće mjesto na Kopa Americi koji je završio u 37. minutu zbog crvenog kartona.

Fudbaleri Argentine osvojili su treće mjesto na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike pošto su savladali Čile rezultatom 2:1.

Sjenku na čitav susret bacio je crveni karton Lionela Mesija u 37. minutu poslije sukoba kod borbe za loptu poslije pogotka koji je postigao Čile. Mesi je odbio da učestvuje u ceremoniji dodele medalja i dok su njegovi saigrači dobijali medalje on je bio u svlačionici.

"Možda je ono što sam rekao prethodnih dana bio razlog da danas ne dobijem samo žuti već crveni karton. Važno je da je reprezentacija na dobar način završila takmičenje. Možda je crveni karton bio kazna za moje ranije riječi", rekao je Lionel Mesi.

Potom se osvrnuo na čitav šampionat i rekao da je trofej unapred dodijeljen Brazilu i "osuo paljbu" po sudijama.

"Trofej je unapred dodijeljen Brazilu. Nadam se da sudije i VAR neće imati uticaja na meč i da će omogućiti Peruu da igra utakmicu, ali koliko mi se čini biće teško. Sudija je mogao da provjeri šta se dogodilo, ali VAR nije korišćen. Iako sam bio bijesan što nisam mogao da završim meč, sada se malo smirujem. Ne moramo da budemo dio ove korupcije, sve vrijeme takmičenja prema nama niko nije pokazao poštovanje. Mislim da smo oštećeni, da nam namjerno nije dozvoljeno da budemo u finalu, sudije ne dozvoljavaju ljudima da uživaju u fudbalu. Ipak, odlazim odavde podignute glave i ponosan na saigrače koji su dali sve od sebe. Nadam se da će im biti ukazano zasluženo poštovanje jer ovo je tim koji još mnogo može da pruži", poručio je Mesi.