Ućutkali ga

Mesi izjavio da Kup Amerike namješten, Savez mu žestoko odgovorio

16:32, 07.07.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Čelnici Južnoameričke fudbalske konfederacije (Conmebol) saopštili su da su tvrdnje argentinskog reprezentativca Lionela Mesija da je takmičenje na Kupu Amerike namješteno kako bi ga osvojio domaćin Brazil neprihvatljive i neosnovane.

Argentina je osvojila treće mjesto na Kupu Amerike pobjedom protiv Čilea 2:1. Mesi je isključen u tom meču zbog koškanja sa protivničkim igračem Garijem Medelom, koji je takođe isključen, ali je nezadovoljan i suđenjem u polufinalnoj utakmici protiv Brazila.

Fudbalski savez Argentine žalio se zbog "brojnih sudijskih grešaka", u porazu od Brazila 0:2, u polufinalu.

"Takmičenje je namješteno da bi ga osvojio Brazil", rekao je Mesi.

"Ne moramo da budemo dio ove korupcije. Tokom ovog turnira pokazali su nam nepoštovanje. Nažalost, korupcija, sudije, nisu nam dozvolili da igramo fudbal, pomalo su ga pokvarili", dodao je fudbaler Barselone.

Mesi je odbio da prisustvuje ceremoniji dodjele broznanih medalja.

Čelnici Conmebol su odbacili Mesijeve tvrdnje.

"Osnovna fer-pleja je da prihvatite rezultat sa poštovanjem. Neprihvatljivo je da su zbog incidenata tipičnih za takmičenja, u kojima je učestvovalo 12 ekipa pod jednakim uslovima, pokrenute neosnovane optužbe koje dovode u pitanje integritet Kupa Amerike. Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema takmičenju, igračima koji učestvuju i stotinama profesionalaca u Conmebol", navodi se u saopštenju kojim su slavnog Argentinca 'ućutkali' za sva vremena.

U finalu Kupa Amerike večeras igraju osmostruki šampion Brazil i Peru.