FK Borac

Meleg: "Došao sam da oživim karijeru"

  • 20.10.2020. 13:43

Kako sam kaže u Borac je došao da oživi karijeru koja je mogla i trebala drugačije da se odvija. Kada je kao 17-godišnjak debitovao za Vojvodinu zapao je za oko čelnicima Ajaksa koji su ga odmah doveli. Osvojio je Evropsko prvenstvo sa selekcijom Srbije do 19 godina koju je u Litvaniji vodio Ljubinko Drulović.

Očekivalo se da u Amsterdamu nastavi uspon, međutim stvari se nisu idealno odvijale. Meleg se vratio u Vojvodinu gdje je igrao dobar fudbal, put ga je preko Turske vodio do Crvene zvezde i tu pod teretom velikih očekivanja nije uspio da se nametne. Meleg je danas na Gradskom stadionu predstavljen kao veliko pojačanje. Prema riječima trenera Vlade Jagodića Borac će dobiti pravog plejmejkera kakav je timu do sada nedostajao.

- Iskreno se nadam da mogu da pomognem klubu kao što klub može da pomogne meni. Na meni je da treniram, želja je da izađemo u Evropu. Vjerujem da to možemo zajedno da ostvarimo i da budemo srećni - rekao je Meleg.

Moramo da idemo korak po korak kaže momak iz Bačkog Jarka kojem je tek 26 godina. Očekuje da se tehničke stvari riješe do nedjelje kada Borac u okviru Premijer lige gostuje Mladosti. Dolazak u Banjakuku ne smatra korakom unazad kao što su neki mediji u Srbiji predstavili već dres Borca vidi kao šansu da karijeru vrati na pravi put.

- Žargonski rečeno moram da se vratim u fudbalski život. Vidio sam veliku želju kod njih da me dovedu, nisam mnogo razmišljao. Ne obazirem se na pisanja medija. Bitno je ono šta ja mislim i šta misle ljudi iz kluba. Želim da opravdam očekivanja - rekao je Meleg. 

Dodaje je da je u dobroj fizičkoj formi. Narednih dana radiće u Banjaluci sa kondicionim trenerom pošto nema pravo nastupa u Kupu. Trener Jagodić pohvalno je govorio o novom fudbaleru Borca koji je kroz karijeru igrao na nekoliko pozicija, a od Melega očekuje da kako vrijeme bude prolazilo pokaže da je pojačanje.