MOSI

Međuopštinske omladinske sportske igre od 3. do 7. jula na Sokocu

  • 15.05.2019. 17:28

Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ "Sokolac 2019" biće održane od 3. do 7. jula na Sokocu, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zaključeno je na današnjoj sjednici Skupštine MOSI na Sokocu.

Predsjednik Stalnog komiteta 56. Mosi Dejan Elez rekao je novinarima da je na prijedlog ovog tijela Skupština MOSI odlučila da na ovoj manifestaciji bude zastupljeno 15, a na Para-MOSI šest sportskih grana.

"Igre će biti svečano otvorene u srijedu, 3. jula, u 15.00 časova, a zatvorene 7. jula u 12.00 časova", rekao je Elez i najavio početak niza zvaničnih aktivnosti vezanih za organizaciju najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu.

On je dodao da su donesene i odluke o organizovanju i cijeni ishrane i smještajnih kapaciteta za sportiste i sportske radnike na 56. MOSI.

Elez je istakao da preliminarne prijave opština koje žele da se uključe u ovu manifestaciju treba da budu dostavljene do 3. juna, a zvanične do 14. juna, čime će biti zatvoren krug prijavljivanja i poznat zvaničan podatak o broju opština učesnica, broju sportista, sportskih radnika i sportskih grana na ovim igrama.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI, rekao je da očekuje da će na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovati predstavnici skoro 40 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH /Republike Srpske i Federacije BiH/.

On je istakao da je opština Sokolac uključila sve svoje resurse i da ima podršku grada Istočno Sarajevo u organizaciji igara.

"Imamo podršku i Vlade Republike Srpske i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je pokrovitelj 56. MOSI i on će zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović otvoriti ovu manifestaciju na Sokocu", naveo je Bjelica.

On je naglasio da sve teče prema planu u pripremama za organizaciju MOSI, da lokalna uprava radi na dogradnji infrastrukture za potrebe sporta i svih drugih komponenti bitnih za održavanje igara.

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišić izrazio je zadovoljstvo što je danas na Skupštini MOSI prihvaćena inicijativa da Sreberenica učestvuje u ovim međuopštinskim igrama.

"Mislim da je u proteklom periodu bilo mnogo ružnih slika u svijetu o Srebrenici i zbog toga sportske manifestacije kao što su MOSI daju odličnu priliku da se Srebrenica predstavi u sasvim novom, drugom, i ljepšem svjetlu", istakao je Glišić.

On je naglasio da je Srebrenica zajedno sa opštinom Bratunac uradila dosta na sportskoj infrastrukturi i da će biti ozbiljni kandidati za budućeg domaćina ovih igara s obzirom da imaju jezero Perućac, rijeku Drinu, dobre terene za sport na otvorenom i na vodi, te da planiraju izgradnju sportske dvorane.

Predsjednik opštine Sevojno u Srbiji Ivan Marić rekao je novinarima da ova opština ima dosta omladine i sportista i da žele da se njihovi mladi ljudi druže sa vršnjacima iz Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH i drugih krajeva Srbije.

On je izrazio zahvalnost što je opština Sevojno danas prihvaćena u porodicu Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.