Liga šampiona

Meč PSŽ i Bašakšehira se nastavlja sa novim sudijama

  • 09.12.2020. 07:46

Prekinut meč između Pari Sen Žermena i Istanbul Bašakšehira će biti odigran sa danom zakašnjenja i počeće u srijedu u 18.55, odlučila je UEFA.

Evropska kuća fudbala je ovakav potez povukla zbog toga što su igrači Istanbul Bašakšehira napustili teren tvrdeći da je četvrti sudija meča Sebastijan Koltesku na rasnoj osnovi uvrijedio pomoćnog trenera Pjera Veboa.

On ga je opisao kao "negra" u komunikaciji sa Ovidija Haceganom, što na rumunskom možda nema tako pogrdnu konotaciju, ali je svakako razbjesnilo igrače i stručni štab turskog tima.

Njima su se pridružili i igrači PSŽ-a i utakmica je prekinuta poslije dvadesetak minuta, a sam incident desio se u 14. minutu.

Glavni arbitar je predložio prekid od deset minuta, poslije čega se igrači Bašakšehira svejedno nisu vratili na teren. UEFA je najavila istragu poslije meča, ali donela i do neviđeni presedan.

"Poslije incidenta na meču Lige šampiona između PSŽ i Istanbul Bašakšehira, poslije diskusije sa oba kluba, UEFA je odlučila da zbog izuzetnosti situacije, preostali minuti budu odigrani sutra sa novim sudijama", navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Meč će biti odigran manje od 24 sata u odnosu na ono kad je inicijalno počeo (utorak 21 h), mada je u jednom trenutku bilo priče i o zamjeni samo četvrtog sudije, onim iz VAR sobe, prije nego je meč od utorka i definitivno prekinut.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.