ABA liga

Meč lopta za Zvezdu, posljednji voz za Budućnost

  • 17.04.2019. 17:08

Košarkaši podgoričke Budućnosti od 19.00 časova dočekuju ekipu Crvene zvezde u trećem finalnom meču ABA Lige. Budućnost mora da pobjedi ukoliko želi da produži finalnu seriju, dok Crvena zvezda ima prvu od tri meč lopte.

Zvezda je više nego ubjedljivo slavila u prve dvije utakmice u Beogradu. U prvom meču bilo je 19, a u drugom 38 poena razlike za srpskog šampiona.

"Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, razlike kojima smo dobijali prethodne utakmice uopšte nisu faktor, niti igraju ulogu pred ovaj treći meč. Budućnost će sigurno reagovati nakon dva poraza i igraće pred svojim navijačima. Zato ćemo morati da odigramo još jače, pametnije i da držimo koncentraciju tokom cijelog toka utakmice. Ponavljam, kao da je 0:0 u finalnoj seriji i tako gledamo i treći meč", rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Budućnost želi da promjeni utisak iz Beograda i odbrani čast na svom parketu, pa je trener crnogorske ekipe Јasmin Repeša izjavio da mu osim kvalitetnih igrača, trebaju i kvalitetne osobe.

"Uvjeren sam da u domaćinskoj atmosferi možemo do pobjede. Ekipa mora da pokaže reakciju, trebaju mi osobe, a ne igrači. Potrebno je da se pokaže imidž i ponos. Ko nema reakciju u ovom trenutku nema ni ponos, ne može nigde da igra na svijetu", izjavio je Repeša.

Džo Regland će nakon polufinalne, propustiti i finalnu seriju, dok se u prošlom meču povredio i najbolji Zvezdin strijelac Stratos Perpergolu. Grk je povredio list desne noge, zbog čega neće moći da bude u sastavu Zvezde za meč u Podgorici.

Treća utakmica finalne serije igra se od 19.00 sati u hali "Morača", čiji je kapacitet nešto veći od šest i po hiljada gledalaca i očekuje se vrela atmosfera.