Meč lopta košarkašica BiH za plasman na Evropsko prvenstvo

  • 14.11.2020. 16:52

Košarkašice BiH večeras imaju prvu meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranice Gorana Loje trijumf nad Rusijom vodi na Evrobasket i to prvi put u poslednjih 20 godina. Pred početak kvalifikacija Rusija je svrstana u prvog favorita grupe, ali trijumf od pola koša iz prvog meča daje BH selekciji nadu da mogu do istorijskog uspjeha. Kapiten reprezentacije Milica Deura kaže da je pred njom i saigračicama težak zadatak, ali da će igrati opušteno jer nemaju šta da izgube.

"Imamo šansu da se ovom pobjedom već sada plasiramo na Evropsko prvenstvo. Rusija dolazi da nam osujeti te planove i biće izuzetno teška utakmica. Ja se nadam da ćemo mi svojom igrom, borbenošću pobijediti. Igraćemo opušteno jer nemamo šta da izgubimo, a možemo puno toga da dobijemo", pročila je za ATV  kapiten bh. reprezentacije Milica Deura.

Pritisak je kaže Deura ipak na Rusiji, jer bi porazom umanjila šanse da se nađe na Evropskom prvenstvu. Za razliku od prvog meča, igraće se pred praznim tribinama, a plejmejker reprezentacije dodaje da se navikavaju na novonastalu situaciju.

"Izuzetno je teško igrati pred praznim tribinama. Nama bi podrška navijača mnogo značila i bila bi nam vjetar u leđa. Naravno izborićemo se i sa tim. Daćemo sve od sebe, ostaviti srce na terenu i eventualno se radovati na kraju", dodaje Deura.

Utakmica BiH-Rusija igra se u 20 časova. Nakon tri odigrana kola bh. selekcija je prva u grupi sa šest bodova, dok je Rusija na bod zaostatka. Pobjednici devet kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija naći će se na Evrobasketu naredne godine.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)