Ludnica u Kazanju

Mbape srušio Argentince, Mesi se vraća kući

  • 30.06.2018. 18:02

Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji nevjerovatnom pobjedom nad Argentinom sa 4:3 u Kazanju.

Francuzi su u "ludoj" utakmici prvi poveli, potom gubili u drugom poluvremenu, ali su stigli do velikog preokreta zahvaljujući nevjerovatnom Kilijanu Mbapeu koji je postigao dva pogotka. 

Napadač Pari Sen Žermena je na taj način srušio san Lionela Mesija o osvajanju Mundijala i jednog od najboljih fudbalera svih vremena izvjesno ostavio bez najvažnijeg pehara u svijetu fudbala – "Boginje". 

I dok će se Mesi i još vjerovatno nekoliko igrača južnoameričke selekcije penzionisati iz nacionalnog tima, Francuzi će čekati 20 časova i pobjednika meča Urugvaj – Portugal.

Utakmica na ‘Kazanj areni’ garantovala nam je spektakl i prije početka, pošto je duel Francuske i Argentine najveći derbi ove faze. Selektori su se opredijelili za nešto defanzivnije postave, a posebno je iznenadio Horhe Sampaoli jer nije ubacio klasičnog špica. 

Od samog starta je bilo jasno da će ‘Galski pijetlovi’ prepustiti posjed rivalu, a onda pokušavati iz kontri i polukontri da dođu do šansi. 

Za svaki slučaj su udarili Lionela Mesija dva-tri puta u uvodnim napadima, a već u devetom minutu stigli do prve šanse. Poslije faula Havijera Masćerana, Antoan Grizman je odlično izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je zatresao prečku. 

Ipak, u sljedećem napadu ekipa Didijea Dešana je stigla do vođstva i to iz penala. Ever Banega je loše primio loptu, Kilijan Mbape je uzeo na nekih 30 metara od svog gola i onda se stuštio ka polovini rivala. Pretrčao je sve igrače i otresao Markosa Roha, koji ga je oborio u kaznenom prostoru i sudija Alireza Fagani nije imao dilemu. 

Odgovornost je preuzeo Grizman koji je poslao golmana Armanija u jedan, a loptu u drugi ugao za vođstvo Francuske od 1:0. 

Mbape je u 18. minutu učinio isto i pobjegao odbrani, sada nije bila najstroža kazna, ali je Pol Pogba očajno šutirao iz još jedne opasne situacije. 

Tada je polako počeo da opada pritisak ‘Trikolora’, Argentinci su polako hvatali ritam i približavali se golu. Međutim, uvijek bi nailazili na plavi bedem ispred Iga Lorisa i činilo se da ni Mesi ne može da proizvede magiju koja će ga probiti. 

On nije, ali jeste Anhel Di Marija i to u najboljem trenutku – u samom finišu prvog dijela igre. Poslije akcije po lijevoj strani, loptu je Banega dodao do veziste Pari Sen Žermena, koji je ostao usamljen na nešto manje od 30 metara. On je brzo namjestio i iz koljena šutirao, poslavši projektil u desne rašlje za 1:1 na pauzi. Pobjednik ovog meča će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Urugvaj – Portugal koji je na programu od 20 časova.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.