Velika pobjeda nad Nadalom

Mats Vilander: Novak je jednostavno nepobjediv

  • 29.01.2019. 07:17

Sedmostruki Grend slem šampion Mats Vilander pričao je o velikoj pobjedi Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u finalu Australijan opena.

Đoković je apsolutno nadigrao Nadala pobijedivši ga u tri seta, čime je osvojio svoju rekordnu sedmu titulu u Melburnu.

Vilander je pohvalio Novakov servis, ali i cjelokupan performans koji je pružio u finalu.

"Rafa je izgledao kao svaki drugi Novakov protivnik na Australijan openu. Đokovićev servis je često potcijenjen, ali mislim da je glavna razlika između njih dvojice na betonu ta što Đoković iz servisa dobija lake poene. Izgleda kao da Nadal nije siguran odakle da riternira, a prilikom servisa ništa lako ne dobija. Novak anticipira sve što Nadal radi i kada on igra dobro mnogo bolje čita Nadalovu igru nego što to čini Nadal", rekao joe Vilander za Eurosport. 

Vilander kaže da su se mnogi nadali da će finale biti spektakl, ali da to nije bio slučaj, te je nastavio da hvali srpskog tenisera. 

"Nadali smo se da ćemo vidjeti dobar meč, da ćemo gledati više Rafinih forhend paralela na Đokovićev bekhend, ali on nije uspijevao da prebrodi Novakov odlični bekhend. Prije finala Đoković je lopticu čekao iza osnovne linije, dok sada konstantno bio u terenu. To bi trebalo da bude nemoguće protiv Nadala. Hvatao je lopticu u penjanju i nije dao Nadalu da diše", dodao je Mats. 

Proslavljeni Šveđanin kaže da Novak sada zna tačno kako da igra protiv Rafe. 

"Ima samopouzdanje i zna kako da igra protiv Rafe. Mislili smo da će Rafa da igra riskantno, ali Novak je jednostavno nepobjediv. Tri Grend slema zaredom četvrti put u karijeri. Jednom je bio šampion sva četiri GS u isto vrijeme i to može i da ponovi. Ne mogu da dočekam da ih ponovo gledam na Rolan Garosu, ako do toga dođe", zaključio je Vilander.

Тагови: