Košarkaš Olimpija Cedevite

Marko Simonović se oprostio od reprezentacije

22:37, 27.09.2019.
Izvor: B92
Marko Simonović košarkaš Olimpija Cedevite odlučio je da završi reprezentativnu karijeru poslije Svjetskog prvenstva u Kini.

Bivši kapiten Crvene zvezde, a sada igrač Cedevite Olimpije, potvrdio je tokom ABA Superkupa u Zagrebu, da više neće igrati za nacionalni tim.

"Reijšio sam još dok smo igrali kvalifikacije. Poslije prvenstva, to je to. Mislim da je bilo dosta sa moje strane, sad moram i porodici da se posvetim, vrijeme je malo za mlađe, da igraju, da preuzmu, da nose i nadam se da naprave uspjehe", rekao je Marko Simonović za Mozzartsport.

Simonović je u dresu reprezentacije Srbije osvojio srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine i Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, dok su reprezentativci Srbije u Kini bili bez odličja.

"Јako boli, jako boli. Svi smo imali jako veliku želju da osvojimo medalju. Ne samo medalju, već da to bude zlato, jer smo stvarno osjetili da možemo. Imali smo talenat, imali smo hemiju, igrali smo i igrali se košarke. Međutim, eto, jedan slabiji dan i eto. Nažalost moram da se oprostim bez medalje. Očekivao sam da će biti medalja", rekao je Simonović.