Marko Pantelić za ATV: Dobar fudbaler mora da bude i dobar čovjek

  • 30.04.2020. 07:54

Da će pandemija virusa korona ostaviti velike posljedice po sport već sada je poprilično izvjesno, a takvog stava je i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić, koji smatra da su pred klubovima veliki gubici.

On je u razgovoru za ATV poručio da se nada da će sezone biti završene na terenu, ali je svima jasno da su već sada ekonomski gubici ogromni.  

"Ovo je veliki udarac za cijeli svijet, to je svima jasno. Fudbal će doživjeti neke finansijske udarce, jer i UEFA i FIFA žive od fudbala i utakmica. Dolaskom navijača i reklame su veće kao i televizijska prava. Mislim da će velike lige da završavaju prvenstva na terenu. Klubovi će sigurno da trpe gubitke zbog toga što neće biti navijača. Fudbal je mašinerija i oni koji budu bili pametni da se priključe naletu vodećih liga petica kada je investiranje u pitanju mogao bi da profitira. Ne bi me čudilo da se neke manji klubovi priključe velikanima", smatra Pantelić.

On je, uz predsjednika FSS Slavišu Kokezu među prvima bio pozitivan na virus korona. Na sreću sada je sve iza njega, a donirao je i krvnu plazmu kako bi pomogao onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

"Najvažnije je da budeš strpljiv i disciplinovan, moraš da se držiš uputstava. Jedan sam od prvih koji je ušao u karantin, a i sada se držim mjera. Dobro je što smo pri kraju svega ovoga, želimo da što više olakšamo drugim pacijentima i ljekarima da što lakše obavljaju svoj posao. Zato sam i donirao krvnu plazmu, kako bih pomogao onima kojima je to najpotrebnije", izjavio je Pantelić.

On je nedavno ušao u konkurenciju za najboljeg napadača u istoriji Ajaksa, a poručuje da mu je to velika čast.

"Dovoljno je samo pogledati kakav je velikan Ajaks. To je jedan od tri kluba koji je osvajao Kup UEFA, Ligu šampiona i Kup Evropskih kupova. Ljubiteljima fudbala ja jasno kakva je to institucija. Kada si tu nominovan za najboljeg napadača onda je to veliko priznanje i govori o tome kakav si utisak ostavio kao čovjek i igrač. Jedno bez drugog ne ide, tako da mi je to stvarno velika čast. Kakvi god rezultati da budu na kraju, velika mi je privilegija što sam u tom krugu", zaključio je Pantelić.

Za kraj je poručio da se nada skorašnjem dolasku u Banjaluku, jer se u gradu na Vrbasu uvijek osjećao kao kod kuće.

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм